Πέντε άθλοι υπεράνθρωπης αντοχής

Πέντε άθλοι υπεράνθρωπης αντοχής

Το ανθρώπινο σώμα είναι απίστευτα ευαίσθητο αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τους αρέσει να το σπρώχνουν στα άκρα για να ανακαλύψουν τα όριά του.

Για εκείνους τους απίστευτα θαρραλέους, ψάξαμε και μάθαμε πόσο μπορεί να αντέξει το σώμα μας χωρίς τροφή ή οξυγόνο και να παραμείνει ζωντανό.

Σας παρουσιάζουμε πέντε απίστευτους άθλους υπεράνθρωπης αντοχής.

ΧΩΡΙΣ ΥΠΝΟ: 11 ΗΜΕΡΕΣ.

Το 1965 ο τότε 17χρονος Randy Gardner έκανε παγκόσμιο ρεκόρ παραμένοντας ξύπνιος επί 264,4 ώρες ή 11 ημέρες και 24 λεπτά.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη μνήμη και τις λοιπές δεξιότητες του ανθρώπου καθώς και για να είμαστε σε εγρήγορση την επόμενη μέρα.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ: 22 ΛΕΠΤΑ.

Ο άνθρωπος που κατάφερε να μείνει χωρίς ανάσα κάτω από το νερό επί 22 λεπτά ήταν ο Δανός δύτης Stig Severinsen το 2012.

Χωρίς οξυγόνο ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα πεθάνει σε τέσσερα λεπτά. Ο Severinsen κατάφερε να νικήσει το θάνατο εισπνέοντας καθαρό οξυγόνο επί 19 λεπτά περίπου πριν επιχειρήσει το πείραμα, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον εγκέφαλό του να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια του νερού.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ: 18 ΗΜΕΡΕΣ

Το 1979, ο Andreas Mihavecs, ο οποίος ήταν τότε 18 ετών, παρέμεινε έγκλειστος και ξεχασμένος σε ένα υπόγειο κελί φυλακής μέχρι που ανακαλύφθηκε τυχαία 18 ημέρες αργότερα.

Το συμβάν αυτό δεν ήταν πείραμα αλλά αμέλεια των αρχών. Ο Mihavecs έκανε πολλές εβδομάδες να συνέλθει.

Από τα δύο στοιχεία, το νερό είναι πιο σημαντικό για την επιβίωση του ανθρώπου από ότι η τροφή. Το σώμα ενός ενήλικου αποτελείται κατά 60% από νερό το οποίο χρειάζεται για τη λίπανση των αρθρώσεων, την αποβολή των τοξινών και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ: 437,7 ΗΜΕΡΕΣ.

Ας το παραδεχθούμε, η αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας μοιάζει πολύ διασκεδαστική αλλά σίγουρα όχι για 437 ημέρες που είναι το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε ο Ρώσος κοσμοναύτης Valeri Polyakov το 1995.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί στις συνθήκες βαρύτητας της Γης. Χωρίς τη βαρύτητα οι μύες των αστροναυτών, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων της καρδιάς, χάνουν σε όγκο και σε δύναμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.