ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πώς θα αποκτήσετε το σώμα που “ονειρεύεστε” με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο

Πώς θα αποκτήσετε το σώμα που “ονειρεύεστε” με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο

Θέλετε να αποκτήσετε ένα όμορφο και σμιλευμένο σώμα τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι; Λεπτή σιλουέτα, επίπεδη κοιλιά, και όλα τα βλέμματα να μην ξεκολλούν από πάνω σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως κιόλας την διαδικασία η οποία απαιτεί σωστό προγραμματισμό κινήσεων και κατ’ επέκταση εξόδων. Τι πρέπει να κάνετε;

Ημερολόγιο καταγραφής γευμάτων

Τα περισσότερα «δαπανηρά» προγράμματα διατροφής ξεκινούν με την αξιολόγηση των διατροφικών σας συνηθειών.  Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε μόνοι σας μια καταγραφή των τροφίμων που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, κρατώντας ένα ημερολόγιο γευμάτων.  Έχετε μαζί στη τσάντα ή το πορτοφόλι σας ένα μπλοκάκι ώστε να σημειώνετε ό, τι τρώτε, την ώρα που το τρώτε και τη διάθεσή σας τη χρονική εκείνη στιγμή (π.χ νευρικότητα, άγχος, στενοχώρια κλπ).  Μετά από δύο εβδομάδες, επανεξετάστε το ημερολόγιο και αναζητήστε απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως:

-Καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητού στα κύρια γεύματά σας (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) ή οι περισσότερες θερμίδες που προσλαμβάνετε την ημέρα προέρχονται από τα σνακ σας;

-Τρώτε περισσότερο όταν είστε αγχωμένοι ή ακολουθείτε συγκεκριμένο διατροφικό πρότυπο;

Στη συνέχεια, θέστε τους στόχους σας με βάση τα πορίσματα του ημερολογίου.  Για παράδειγμα, αν καταναλώνετε μεγάλες μερίδες στα κύρια γεύματά σας θα μπορούσατε να μειώσετε λίγο τη μερίδα του βραδινού σας και αν έχετε πολλά σνακ την ημέρα να περιοριστείτε σε δύο (π.χ 2 φρούτα ή 1 φρούτο και 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως).

-Ψωνίστε έξυπνα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να περιορίσετε τα έξοδα του σούπερ μάρκετ είναι να περιορίσετε τον εαυτό σας στους διαδρόμους ή τα ράφια του καταστήματος στα οποία θα βρείτε το ψωμί, το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.  Επιπλέον, αναζητήστε φρούτα και λαχανικά εποχής, καθώς είναι λιγότερο ακριβά, ενώ μια εξίσου θρεπτική και οικονομική επιλογή αποτελούν τα κατεψυγμένα προϊόντα.  Ταυτόχρονα, επειδή το κρέας μπορεί να είναι ακριβό, μπορείτε να ακολουθήσετε μια χορτοφαγική δίαιτα μερικές ημέρες της εβδομάδας, καταναλώνοντας όσπρια ή δημητριακά ολικής αλέσεως (ζυμαρικά ολικής άλεσης, καστανό ρύζι κλπ) τα οποία είναι πιο φθηνά, περιέχουν πρωτεΐνες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

-Ποντάρετε στα λαχανικά

Τα λαχανικά παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο για την υγεία μας γενικότερα όσο και για την απώλεια βάρους.  Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι παρέχουν λίγες θερμίδες αλλά είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες – δύο πράγματα τα οποία συμβάλλουν στην αίσθηση του κορεσμού και της πληρότητας.  Με άλλα λόγια, μας κρατάνε χορτάτους για περισσότερη ώρα, βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και δεν παχαίνουν!  Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας λαχανικά εποχής ή κατεψυγμένα, τα οποία είναι εξίσου θρεπτικά με τα ωμά, καθώς συλλέγονται και καταψύχονται όταν βρίσκονται σε ωρίμανση.

-Μαγειρέψτε στο σπίτι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί να αγοράζετε φαγητό απ’ έξω, το οποίο συχνά τείνει να έχει πολλές θερμίδες, μαγειρέψτε το στο σπίτι.  Με μερικές καλές συνταγές και μια λίστα με τα ψώνια, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο και λιγότερο «παχυντικό» γεύμα.  Σύμφωνα, μάλιστα, με μια μελέτη, ο σχεδιασμός όλων των γευμάτων της ημέρας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.  Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία θα σας κρατήσουν χορτάτους, ενώ είναι φθηνότερη και πιο υγιεινή εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών σε σχέση με το κρέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.