Αυτές οι 7 δραστηριότητες θα σας κάνουν πιο έξυπνους

Αυτές οι 7 δραστηριότητες θα σας κάνουν πιο έξυπνους

Οι δραστηριότητες, που υπόσχονται να διαψεύδουν την πεποίθηση ότι η ευφυΐα ενός ανθρώπου καθορίζεται από την γέννησή του και την εκπαίδευσή, μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλό μας να παίρνει πιο γρήγορες στροφές.

AdTech Ad

Μάθε ένα μουσικό όργανο

Μπορείς να παθιαστείς με ένα μουσικό όργανο και να αφιερώσεις λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σου, προκειμένου να ασχοληθείς με αυτό. Δεν χρειάζεται να παίζεις σαν μέλος κάποιας διακεκριμένης ορχήστρας, αρκεί, απλά, να απολαμβάνεις το γεγονός ότι δημιουργείς, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί.

Η εξάσκηση και η πρακτική θα βελτιώνουν μέρα με τη μέρα τις ικανότητές σου, παράλληλα θα ενισχύσεις σημαντικά τη μνήμη σου. Μελέτες αναφέρουν πως, όσο περισσότερα τα χρόνια του χόμπι μας, τόσο καλύτερη η κατάσταση της μνήμης μας.  

Άρχισε να διαβάζεις

Δεν χρειάζεται να διαβάζεις μόνο τα αριστουργήματα της κλασσικής λογοτεχνίας για να νιώσεις ότι αξίζει να αφιερώσεις τον ελεύθερό σου χρόνο. Σημασία έχει να διαβάζεις, ακόμη και αν είναι κόμικ ή ένα ανάλαφρο βιβλίο που σου φτιάχνει τη διάθεση. Παράλληλα, το διάβασμα βοηθά στις διαταραχές του λόγου και οξύνει τη φαντασία και το μυαλό παίρνει γρήγορες στροφές.

Δοκίμασε να διαλογιστείς

Ο διαλογισμός δεν θα κάνει τα προβλήματά και το άγχος να εξαφανιστούν, αλλά σίγουρα μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σου και να σε κάνει να ανακτήσεις τη χαμένη σου ψυχραιμία. Ο διαλογισμός θα σε φέρει αντιμέτωπο με τα προβλήματά σου και θα σε βοηθήσει να σκεφτείς την καλύτερη πιθανή λύση, μάλιστα έχει χαρακτηριστεί και ως τονωτικό για τον εγκέφαλό σου.

Γύμνασε το μυαλό σου

Η καλύτερη γυμναστική για το μυαλό σου δεν είναι μόνο οι μαθηματικές ασκήσεις και τα προβλήματα, αλλά και άλλοι πιο δημιουργικοί τρόποι. Μπορείς να λύσεις έναν γρίφο ή ένα κουίζ ή και ένα παζλ. Ο στόχος των ασκήσεων έχει να κάνει με την προσπάθεια να κρατήσεις τον εγκέφαλό σου σε εγρήγορση.

Γύμνασε και το σώμα  

Το υγιές σώμα εξασφαλίζει και έναν υγιή νου και επειδή ο εγκέφαλος αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους μύες του σώματος καλό είναι να τον γυμνάζεις. Όταν κινούμαστε η αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία.

Μάθε μια καινούρια γλώσσα

Μπορείς να βρεις μια γλώσσα που όταν την ακούς εύχεσαι να μπορούσες να τη μιλήσεις, δεν χρειάζεται να τη φτάσεις σε επίπεδα τελειότητας, αρκεί να καταφέρεις να μάθεις νέες λέξεις και εκφράσεις. Μπορείς να μαθαίνεις λίγες λέξεις κάθε μέρα με την  σωστή προφορά και να βοηθήσεις το μυαλό σου να δυναμώσει και παράλληλα να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου.

Άρχισε να κρατάς σημειώσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείς να αρχίσεις να κρατάς σημειώσεις όχι μόνο για να μην ξεχάσεις κάτι, αλλά και για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Το χαρτί μπορεί να κρατήσει φυλαγμένα ακόμη και τα μυστικά που αρνείσαι να αποκαλύψεις, ενώ μπορεί και να ανακαλύψεις κάποιο κρυμμένο ταλέντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.