Δεν χάνετε κιλά; Ποιες συνήθειες ”σαμποτάρουν” την δίαιτά σας

Δεν χάνετε κιλά; Ποιες συνήθειες ”σαμποτάρουν” την δίαιτά σας

Έρχεται μία στιγμή σε κάθε δίαιτα που οργανισμός «χτυπάει τοίχο» και ο δείκτης της ζυγαριάς δεν λέει να πέσει με τίποτα. Όση προσπάθεια κι αν κάνετε, ακόμα κι αν όλα γίνονται σωστά, τα νούμερα στην ζυγαριά δεν αλλάζουν με τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την διατροφή υπάρχουν και άλλες συνήθειες που μπορεί να έχετε και να σαμποτάρουν την δίαιτά σας και εμείς σας απαριθμούμε 10 από αυτές.

1. Βάζετε την άσκηση πάνω από την δίαιτα

Εννοείται ότι η σωματική άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους, αλλά επειδή πήγατε στο γυμναστήριο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενδώσετε σε ένα ακόμα κομμάτι κέικ σοκολάτας. Όσο σημαντική κι αν είναι η άσκηση, έρευνες έχουν δείξει ότι το κομμάτι της σωστής διατροφής είναι πιο σημαντικό όσον αφορά την απώλεια βάρους.

2. Δεν κοιμάστε αρκετά

Θα γίνουμε κουραστικοί, αλλά θα ξαναπούμε ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει πολλές πλευρές της ζωής και της υγείας μας και το βάρος μας είναι μία από αυτές.

3. Είστε καρφωμένοι στο γραφείο σας

Η καθιστική ζωή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απώλεια βάρους σας, αφού πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολλές ώρες στο γραφείο οδηγούν στην αύξηση βάρους. Αντί, λοιπόν, να φάτε ένα σνακ χαζεύοντας στον υπολογιστή σας προτιμήστε να κάνετε μία μικρή βόλτα για να ξεπιαστείτε και να κυκλοφορήσει το αίμα στον οργανισμό σας.

4. Έχετε κάποια ψυχολογική διαταραχή που υποβόσκει

Έρευνες έχουν δείξει ότι ψυχικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα η κατάθλιψη επηρεάζουν την όρεξη με αποτέλεσμα να οδηγούν στην αύξηση βάρους.

5. Πίνετε αναψυκτικά (ακόμα και light)

Μπορεί να νομίζετε ότι επειδή είναι light μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ναι μεν σας υπόσχονται ελάχιστες θερμίδες, αλλά όλα τα επεξεργασμένα γλυκαντικά που περιέχουν οδηγούν σε αύξηση βάρους.

6. Δεν τρώτε αρκετά

Μειώνοντας τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνετε και κατά συνέπεια τις θερμίδες δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά και μάλιστα με υγιή τρόπο, αφού δεν λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

7. Τρέχετε σε διάδρομο

Ή μόνο κάνει ποδήλατο. Ή μόνο ελλειπτικό. Είναι σημαντικό να έχετε ποικιλία στη σωματική σας άσκηση. Φροντίστε να έχετε τόσο cardio γυμναστική, όσο και βάρη. Βάλτε συνεχώς προκλήσεις στον εαυτό σας.

8. Υποτιμάτε το πόσο τρώτε στα εστιατόρια

Σίγουρα μία σαλάτα είναι γενικά μία υγιεινή επιλογή, αλλά όταν τρώτε έξω δεν γνωρίζετε τι ακριβώς έχει το dressing που έχουν βάλει από πάνω ή τι συντηρητικά έχει;

9. Είστε αγχωμένοι

Η εκτεταμένη ανησυχία μπορεί να στέκεται εμπόδιο στην δίαιτά σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το άγχος συνδέεται με την αύξηση βάρους, λόγω της παραγωγής κορτιζόλης που οδηγεί σε ανθυγιεινές επιλογές στο φαγητό.

10. Βλέπετε τις αγαπημένες σας σειρές ενώ τρώτε

Ίσως χρειάζεται να σταματήσετε για λίγο τον μαραθώνιο «House of Cards» για να φάτε το γεύμα σας, αφού έχουμε την τάση να καταναλώνουμε περισσότερο όταν κάτι μας αποσπά την προσοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.