Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί;

Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί;

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις ηχητικές πληροφορίες όταν ο συνομιλητής τους διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτί.

Οι Ιταλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου διαχειρίζεται πληροφορίες από το δεξί αυτί και είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τη δεξιά.

Η έρευνα έγινε μέσω τριών διαφορετικών πειραμάτων:

Αρχικά, οι ερευνητές παρατήρησαν 286 θαμώνες κλαμπ, συζητώντας με δυνατή μουσική στο υπόβαθρο. Το 72% της συζήτησης λεγόταν στο δεξί αυτί του συνομιλητή.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές πλησίασαν 160 θαμώνες και μουρμούρισαν κάτι ακατάληπτο, περιμένοντας να δουν ποιο αυτί θα προτιμούσαν για να ακούσουν καλύτερα, το αριστερό ή το δεξί. Το 58% προτίμησε το δεξί και το 42% το αριστερό αυτί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ζήτησαν από 176 θαμώνες κλαμπ τσιγάρο, επιλέγοντας για να τους μιλήσουν είτε στο δεξί είτε στο αριστερό τους αυτί και διαπίστωσαν πως ακούστηκαν σαφώς περισσότερο μέσω του δεξιού αυτιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.