ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίπεδη κοιλιά -Πώς να ελέγξουμε αυτόν τον εφιάλτη

Επίπεδη κοιλιά -Πώς να ελέγξουμε αυτόν τον εφιάλτη

Πώς να λεπτύνω την μέση και να μειώσω την κοιλιά, ο εφιάλτης που πλήττει άνδρες και γυναίκες, επανέρχεται δριμύτερος ενόψει καλοκαιριού.

Υπάρχουν τρόποι, λένε οι ειδικοί, αρκεί να δείξει κάποιος λίγη επιμονή και να κοιτάξει συνολικά το πρόβλημα.

Η κοιλιά δεν είναι εφιάλτης, στην ιστορία του πολιτισμού, κάθε άλλο. Στην Ινδία θεωρείται η έδρα της ψυχής, στην Κίνα θεωρείται το κέντρο των συναισθημάτων. Είναι μια υποτιμημένη ζώνη, δύσκολο να αγαπηθεί και είναι το κόμπλεξ νούμερο ένα των περισσότερων ανθρώπων. Η βρετανή φοιτήτρια ιατρικής Giulia Enders κυκλοφόρησε μόλις ένα βιβλίο με τίτλο «Η κρυφή γοητεία του εντέρου» στο οποίο αναλύει ότι η κοιλιά είναι ο «δεύτερος εγκέφαλος» του σώματος με 200 εκατομμύρια νευρώνες, με δισεκατομμύρια βακτήρια κλπ. Στο βιβλίο μαθαίνουμε επίσης ότι η σεροτονίνη, η ορμόνη της ευτυχίας όπως είναι γνωστή, παρασκευάζεται στα έντερα.

«Η κοιλιά είναι ο βασικός σύμβουλος του εγκεφάλου. Οσο περισσότερα ξέρουμε γι’αυτήν τόσο λιγότερο κινδυνεύει η υγεία και η ψυχολογική μας ισορροπία», γράφει.

Μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε και να κάνουμε:

1. Να λύσουμε και να απελευθερώσουμε την κοιλιά μας

Κέντρο βαρύτητας του σώματος, σύμβολο μητρότητας, έδρα κάθε στρες και κόμπλεξ. Η κοιλιά είναι μια ζώνη που συνδιάζει το σωματικό με το ψυχολογικό. Είναι σημαντικό να δούμε θετικά το εσωτερικό του σώματός μας. Οταν η κοιλιά πάει καλά, όλα πάνε καλά, λένε οι ειδικοί. Είναι επίσης μια ζώνη πολύ ευαίσθητη, προσωπική, κέντρο του είναι μας και της ιστορίας μας. Εκεί βρίσκεται και ο αφαλός, το «εγώ» βρίσκεται εκεί.

Το μασάζ και οι μαλάξεις στην κοιλιά ενδείκνυνται να γίνονται από ειδικό σε spa. Επί χρόνια οι άνθρωποι φοβόντουσαν τις μαλάξεις στην κοιλιά αλλά σήμερα η κοιλιακή χώρα επιδέχεται θεραπεία. Οι άνθρωποι κλείνουν όλα τα προβλήματα στην κοιλιά και απαιτείται θεραπεία για να απελευθερωθεί, ένα μασάζ.

Το ασιατικό μασάζ συνιστάται από πολλούς ειδικούς γιατί θεραπεύει τα προβλήματα από υπερβολική φόρτιση, από «κόμπο» στο στομάχι, από φούσκωμα στην κοιλιά και από πόνους. Οι δυτικές κοινωνίες, λένε οι ειδικοί, ασχολήθηκαν κυρίως με το πάνω μέρος του σώματος και με τα πόδια. Στην Ανατολή, η δύναμη βρίσκεται στην κοιλιά και δεν περιορίζεται στους μύες. Εκεί κυκλοφορεί η ενέργεια που επιτρέπει στη δύναμη να κινηθεί και να «χωνέψει» τα συναισθήματα

Οι ασιάτες εφαρμόζουν στην κοιλιά το μασάζ hara, και το συνδιάζουν με την διατροφή και την πέψη. Τρώνε χλιαρά και ποτέ καυτά, ελάχιστα ωμά, όχι κρύα και σχεδόν καθόλου γλυκά, γιατί η γλυκόζη αδυνατίζει την περιοχή. Στην Ασία σχεδόν ποτέ δεν τελειώνουν ένα γεύμα με γλυκό.

Η αναπνοή

Από κακή συνήθεια, αναπνέουμε πάντα με το πάνω μέρος του στήθους. Εισπνέουμε πολύ, αλλά εκπνέουμε λίγο. Είνα σημαντικό να μάθει κάποιος να ελέγχει την αναπνοή από την κοιλιά, η οποία επιτρέπει πολύ καλύτερη οξυγόνωση αλλά και την μείωση του στρες. Τα αίτια δηλαδή που μας κάνουν να παίρνουμε κιλά! Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να μάθουμε να αναπνέουμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα από την κοιλιά. Ορθιοι ή καθιστοί, ανοίγουμε τα πόδια, κλείνουμε τα μάτια, αφήνουμε τους ώμους να πέσουν, χαλαρώνουμε τα δάχτυλα και το σαγόνι. Βάζουμε τα χέρια στο στήθος για να ανιχνεύσουμε τον ρυθμό της αναπνοής μας. Εισπνέουμε σε 3 ή 4 χρόνους για να φουσκώσουμε την κοιλιά με αέρα και εκπνέουμε αργά σφίγγοντας την κοιλιά σαν να θέλαμε να φυσήξουμε.

Και οι κοιλιακοί;

Οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν είναι απλό να έχουμε την κοιλιά των ονείρων μας όταν η διατροφή μας δεν βοηθάει. Το κακό φαγητό και η καθιστική ζωή χαλαρώνουν τους μύες, τα έντερα βαραίνουν και μια ζώνη λίπους εγκαθίσταται. Οταν η κοιλιά μας βρίσκεται σε τέτοιες συνθήκες, όσες ασκήσεις κοιλιακών και να κάνουμε, δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό λένε οι ειδικοί, να επιμείνουμε στην καλή διατροφή και τις ασκήσεις. Μια αποτελεσματική άσκηση είναι η σανίδα. Καλά αποτελέσματα έχει το καθημερινό περπάτημα, δεν χρειάζεται να παίρνουμε το αυτοκίνητο για να κάνουμε 500 μέτρα, ή το ασανσέρ για 2-3 ορόφους. Πρέπει να βγούμε από την αναπαυτική κατάσταση για να μείνουμε σε φόρμα.

Τι πιάτο αντι-φούσκωμα

Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν προβλήματα στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα κλπ, καθώς και πολλές ενοχλήσεις στη διάρκεια της πέψης. Το στρες και η καθιστική ζωή είναι οι κύριοι παράγοντες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Μια από τις απλούστερες λύσεις είνα να μασάμε καλά το κάθε φαγητό, αργά και πολλές φορές, να παίρνουμε λίγο χρόνο για να φάμε, σε μια ατμόσφαιρα που είναι μακριά από τηλεόραση, e-mails, κινητό. Καλό είναι για τους περισσότερους να αποφεύγονται το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, ο καφές με γάλα. Καλύτερα είναι επίσης οι φρυγανιές, γαλακτοκομικά χωρίς λακτόζη (όχι γάλα, δηλαδή), βρασμένα φρούτα και λαχανικά, ή ξεφλουδισμένα ή σε μορφή χυμού, πουρέ, κομπόστας…

Η μέθοδος  France Guillain

Εχει εφαρμοστεί εδώ και τριάντα χρόνια και επανέρχεται στη μόδα. Η αρχή της είναι να μασάμε καλά ώστε να εκλύονται ένζυμα, να τρώμε ισορροπημένα και κυρίως φρούτα και λαχανικά αντιοξειδωτικά. Το αποτέλεσνας είναι η καλή φόρμα, η υγεία, η σιλουέτα και το όμορφο δέρμα.

Στην ίδια μέθοδο συνιστάται και το πιάτο Miam-Ô-Fruits, για πρωινό ή γεύμα:

1/2 μπανάνα λιωμένη

Χυμός από 1/2 λεμόνι

1 κουταλιά γλυκού λιναρόσπορο και σουσάμι, σπασμένα

1 κουταλιά σούπας αμύγδαλα, φουντούκια κλπ, ανάλατα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φρέσκα φρούτα βιολογικά εποχής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.