ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πώς να χάσετε τα περιττά κιλά και να μην τα ξαναπάρετε ποτέ

Πώς να χάσετε τα περιττά κιλά και να μην τα ξαναπάρετε ποτέ

Ενα επιστημονικό πείραμα βρήκε το μυστικό για την απώλεια βάρους με μόνιμα αποτέλεσμα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι για να έχει κάποιος μόνιμα αποτελέσματα πρέπει να βρίσκεται σε πρόγραμμα διατροφής για ένα χρόνο. Τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να αλλάξει τις χημικές ουσίες που θα το βοηθήσουν να χάσει το βάρος και να μην ξαναπαχύνει ποτέ.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης βρήκαν ότι η ορμόνη GLP-1- αυτή που ρυθμίζει την όρεξη- θέλει 12 μήνες για να αλλάξει και να σταθεροποιηθεί. «Το βάρος σχετίζεται άμεσα με τις ορμόνες. Για να αλλάξει το σώμα τις τιμές των ορμονών απαιτούνται τουλάχιστον  12 μήνες. Η GLP-1 η ορμόνη της πείνας κάνει όλη τη δουλειά. Το καλό είναι πως μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την ορμόνη και με αυτό τον τρόπο να ρυθμίσουμε και την όρεξή μας για φαγητό. Μειώνοντας τις ορμόνες GLP-1 και PYY σταματάει και το αίσθημα της πείνας. Βέβαια εξαρτάται και το πόσο έχουμε φάει», λέει η επικεφαλής της έρευνας Eva Winning.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι πολύ δύσκολο να πολεμήσουμε την πείνα. Είναι σαν να παίρνεις ναρκωτικά», λέει ο βιοχημικός Signe Sorensen Torekov και συνεχίζει: «Δεν πρέπει να τα παρατάμε. Αν καταφέρουμε να χάσουμε τα κιλά και να τα διατηρήσουμε τότε το πράγμα γίνεται πιο εύκολο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.