Τα μυστικά των fit γυναικών -Πώς καταφέρνουν να γυμνάζονται κάθε μέρα (φωτό)

Τα μυστικά των fit γυναικών -Πώς καταφέρνουν να γυμνάζονται κάθε μέρα (φωτό)

Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν δύο είδη γυναικών: Αυτές που γυμνάζονται καθημερινά και ας τρέχουν σε δουλειές και ας έχουν οικογένεια και σε εκείνες που γράφονται μεν γυμναστήριο αλλά πατάμε μόνο 10 φορές τον χρόνο (μετρημένες).

Η δεύτερη κατηγορία συνεχώς αναρωτιέται πως η πρώτη τα καταφέρνει τόσο καλά. «Δεν κουράζονται;», «Δεν βαριούνται;», «Μα πώς το κάνουν επιτέλους», είναι μερικά από τα ερωτήματα που τους περνούν από το μυαλό.

Ναι, και αυτές έχουν ένα σωρό δουλειές και τρέχουν με τα παιδιά και τον άντρα τους, αλλά το γυμναστήριο… γυμναστήριο και το τζόκινγκ… τζόκινγκ.

Για να μην αναρωτιέστε αν έχουν κάτι διαφορετικό από εσάς, ίσως να το γράφει το DNA τους, σας έχουμε τα μικρά τους μυστικά. Αυτά που τις κάνει να γυμνάζονται κάθε μέρα και να αντέχουν.

Ξεκινάνε χαλαρά

Αν δεν έχετε συνηθίσει την άσκηση, μην περιμένετε να είστε με το χαμόγελο στα χείλη μετά το γυμναστήριο. (Να είστε σίγουρες πως την πρώτη μέρα θα είστε «κομμάτια» και δεν θα μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας. Καμία ευεξία).

Γι΄αυτο ξεκινήστε χαλαρά. Μικρές ασκήσεις κάθε ημέρα. Δεν χρειάζεται από την αρχή να λιώνετε με τις ώρες. Μην ξεχνάτε πως ακόμα και 30 λεπτά άσκησης καθημερινά είναι ωφέλιμα.

Επίσης, μπορείτε να γυμνάζεστε ανά μία μέρα και με την πάροδο του χρόνου να εντάσσεται και τις υπόλοιπες ημέρες στο πρόγραμμά σας.

Δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια

Οι γυμναστές βρίσκονται στο γυμναστήριο για να σας βοηθήσουν. Οπότε ποιος ο λόγος να μην ζητάτε την συμβουλή τους; Οι fit γυναίκες ξέρουν πολύ καλά πως μια λάθος κίνηση ή στάση σε μία άσκηση μπορεί να τις τραυματίσει. Επομένως, ζητάνε τη βοήθεια των γυμναστών, για να είναι απόλυτα βέβαιες πως κάνουν σωστά καθετί.

Οταν πρόκειται για ένα καθημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης, η προετοιμασία είναι το παν. Ρίξτε μια ματιά στο τι έχετε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα και δείτε πότε μπορείτε να προπονηθείτε. Γράψτε το στην ατζέντα ή στο κινητό σας, για να μην προγραμματίσετε κάτι άλλο.

Μάλιστα, αν έχετε το ίδιο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα, θα δείτε πως από ένα σημείο και μετά θα γίνεται αυτόματα.

Αγαπούν τα αθλητικά ρούχα

Φόρμες, κολάν, μπουστάκια και αθλητικά παπούτσια. Κάθε γυναίκα που ασκείται αναγνωρίζει τη σημασία τους. Ενα νέο ζευγάρι αθλητικά ή ένα καινούργιο κολάν, μπορεί να σας δώσει αυτοπεποίθηση και να σας κάνει να νιώσετε πως είστε έτοιμες να γυμναστείτε.

Δοκιμάζουν νέα πράγματα

Τι λέτε για Spinning; Ναι, μπορεί για εσάς που ξεκινάτε τώρα, να είναι κάπως νωρίς γι αυτή την μορφή άσκησης, αλλά αποτελεί μια ιδέα. Μπορείτε να δοκιμάσετε οτιδήποτε, όπως πιλάτες, TRX ή κάτι πιο χορευτικό, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία σας.

Δεν τρελαίνονται αν δεν ασκηθούν μία ημέρα

Οκ και τι έγινε αν δεν ασκηθούν μία ημέρα; Τίποτα. Αν δεν έχουν χρόνο, δεν θα πάνε γυμναστήριο. Ούτε και όταν αρρωστήσουν, όπως είναι λογικό. Χαλαρώνουν εκείνη την ημέρα και συνεχίζουν την επόμενη.

Θέτουν στόχους

Είναι πολύ πιο εύκολο να πηγαίνετε καθημερινά γυμναστήριο, αν έχετε βάλει κάποιον στόχο. Αυτός μπορεί να είναι ένας μίνι μαραθώνιος ή να είστε σε θέση να πηγαίνετε από το σπίτι σας στη φίλη σας, που μένει 15 λεπτά μακριά, με τα πόδια, χωρίς να βαριανασαίνετε.

Απλώς το κάνουν

Η αλήθεια είναι πως απλά έχουν τη θέληση και γυμνάζονται κάθε μέρα. Αυτό που θυμούνται και θα πρέπει να καταλάβετε και εσείς είναι πως η άσκηση προσφέρει ευεξία και καλύτερη υγεία.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.