ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο δάσκαλος της γιόγκα Πάτρικ Μπρούμε είναι το μυστικό όπλο της γερμανικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου [φωτό]

Ο δάσκαλος της γιόγκα Πάτρικ Μπρούμε είναι το μυστικό όπλο της γερμανικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου [φωτό]

Στον «μάτσο» κόσμο του διεθνούς ποδοσφαίρου η Γερμανία αποφάσισε να ακολουθήσει έναν πιο πνευματικό δρόμο με την πρόσληψη ενός δασκάλου γιόγκα.

Πρόκειται για τον Πάτρικ Μπρούμε, ο οποίος στο παρελιόν έχει συνεργαστεί με τη Μαντόνα και τον Στινγκ ενώ είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην «Μάνσαφτ» κατά την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου στη Βραζιλία το 2014.Ποδοσφαιριστές όπως ο Τόμας Μίλερ, ο Λούκας Ποντόλσκι και ο Ματς Χούμελς συμμετέχουν στις συνεδρίες γιόγκα ενώ φαν δηλώνει και ο εκλέκτορας της γερμανικής ομάδας, Γιόακιμ Λεβ.

«Ο Μπρούμε ήταν μέλος της ομάδας και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και προσέφερε μαθήματα καθημερινά. Η απόφαση αν θα εκμεταλλευτούμε τα μαθήματα της γιόγκα είναι αποκλειστικά δική μας. Δεν περιέχεται στο σχεδιασμό της προπόνησης», εξηγεί ο Ποντόλσκι.

Ο Μπρούμε συνεργάζεται με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές την τελευταία δεκαετία, αλλά επισήμως έγινε μέλος του προπονητικού τιμ πριν από δύο χρόνια. Στις συνεδρίες του προσπαθεί να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να βελτιώσουν την ευκαμψία, την συγκέντρωση και την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αποφεύγονται και οι τραυματισμοί.

Οι συνεδρίες έχουν διάρκεια 45 λεπτών και μόνο τρία μέλη της ομάδας αποφεύγουν συστηματικά να λαμβάνουν μέρος. «Η καλή ανάρρωση μετά από έναναγώνα είναι ουσιώδης για τους παίκτες για να διατηρήσουν το αγωνιστικό τους επίπεδο» εξηγεί ο Μπρούμε.

Ο άνθρωπος που σύστησε τον δάσκαλο της γιόγκα στην «Μάνσαφτ» ήταν ο προκάτοχος του Λεβ και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός των Η.Π.Α. Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος ανακάλυψε τα θετικά της ενόσω ζούσε στη δυτική ακτή της Αμερικής.

Ο Μπρούμε θεωρεί πως ο Λεβ έδειξε «θάρρος» όταν αποφάσισε να προσθέσει τη γιόγκα στις προπονήσεις της ομάδας πριν από δέκα χρόνια. «Εκείνη την εποχή ο Τύπος αντιμετώπιζε με σκωπτική διάθεση τη γιόγκα και τη θεωρούσε ανοησία», δήλωσε ο Μπρούμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.