ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με πόση γυμναστική θα πετύχετε μακροχρόνιο αδυνάτισμα

Με πόση γυμναστική θα πετύχετε μακροχρόνιο αδυνάτισμα

Για να καταφέρει κάποιος να διατηρήσει φυσιολογικό βάρος ή να χάσει για πάντα τα περιττά κιλά, χρειάζεται περισσότερη άσκηση απ’ ό,τι συνιστούσαν μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί.

Σύμφωνα με παλαιότερες οδηγίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής, οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα την εβδομάδα (30 λεπτά επί 5 μέρες την εβδομάδα), προκειμένου να προασπίσουν την υγεία τους.

Οι αναθεωρημένες οδηγίες ωστόσο, υποστηρίζουν ότι απαιτούνται 200 έως 300 λεπτά άσκηση εβδομαδιαίως για μακροχρόνιο αδυνάτισμα.

Πιο συγκεκριμένα, μελέτες που διεξήχθησαν επί μία οκταετία έδειξαν ότι τα 150-250 λεπτά άσκησης την εβδομάδα προλαμβάνουν ανάκτηση βάρους μεγαλύτερη από το 3% στους περισσότερους ενήλικες. Ωστόσο, σε όσους θέλουν να αδυνατίσουν, η απώλεια βάρους με αυτή την άσκηση θα είναι μέτρια.

Για να είναι μεγάλη, απαιτούνται 250 ή περισσότερα λεπτά άσκησης την εβδομάδα – και όταν είναι κανείς παχύσαρκος, είναι σαφές ότι πρέπει να χάσει πολλά κιλά.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής συνιστά ακόμα να γίνεται προπόνηση για δύναμη (με ελεύθερα βάρη ή σε μηχανήματα) για την προάσπιση της υγείας. Η προπόνηση αυτή δεν αδυνατίζει, αλλά μπορεί να αυξήσει τον μη λιπώδη ιστό και την απώλεια λίπους, ενώ ταυτοχρόνως βελτιώνει πολλές παραμέτρους της υγείας.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ο συνδυασμός της δίαιτας με την συστηματική άσκηση είναι πολύ πιο αποτελεσματικός για μόνιμο αδυνάτισμα απ’ ό,τι η δίαιτα από μόνη της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.