ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τι είδους ασκήσεις πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να χάσετε βάρος

Τι είδους ασκήσεις πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να χάσετε βάρος

Μία έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Bath απέδειξε ότι η ένταση της γυμναστικής δεν σχετίζεται με το πόσο βάρος θα χάσει κάποιος. Η μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Phyciological Reports «σπάει τον μύθο» ότι η σκληρή εκγύμναση οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των θερμίδων που θα «κάψει» κάποιος δεν συνδέεται με την ένταση της γυμναστικής, πράγμα που σημαίνει ότι μια ήπια άσκηση είναι εξίσου καλή με μία έντονη προπόνηση.

Δηλαδή, οι άνθρωποι που επιθυμούν να χάσουν βάρος και επιλέγουν ένα πιο «χαλαρό» είδος γυμναστικής,  αλλά σε μεγαλύτερη συχνότητα και για περισσότερο χρόνο, θα έχουν ακριβώς τα ίδια οφέλη με όσους επιλέγουν με πιο δυνατό τρόπο άσκησης.

Στα συμπεράσματα αυτά οδηγήθηκαν οι ερευνητές μετά από μελέτη στην οποία συμμετείχαν 38 υπέρβαροι άντρες που έκαναν καθιστική ζωή και 38 γυναίκες που ήταν στην εμμηνόπαυση μέσου όρου ηλικίας 52 ετών. Και στις δύο ομάδες ζητήθηκε να γυμνάζονται 5 φορές την εβδομάδα καθώς και να περιορίσουν την κατανάλωση θερμίδων. Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, αφού και τα δύο γκρουπ έχασαν το ίδιο βάρος ενώ παρατηρήθηκαν θετικές βελτιώσεις στα επίπεδα της ινσουλίνης και του μεταβολισμού, με την συντριπτική πλειοψηφία, μάλιστα, αυτών των θετικών αλλαγών να μένει ανεπηρέαστη από την ένταση της γυμναστικής.

Ο καθηγητής Dylan Thompson επισημαίνει: «Ένα βασικό χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι προσέξαμε να ταιριάξουμε τις ομάδες έτσι ώστε, όλοι οι συμμετέχοντες να “καίνε” τις ίδιες θερμίδες κατά την διάρκεια της άσκησης και να μειώνουν τις θερμίδες  καταναλώνοντας λιγότερο φαγητό.

Αν κάποιος έχει βάλει στόχο να κάνει περισσότερη γυμναστική η έρευνα μας δείχνει ότι τα αποτελέσματα είναι τα ίδια, είτε αν επιλέξει μία ήπια άσκηση για περισσότερο χρόνο είτε μία πιο “ζωηρή” άσκηση για λιγότερο χρόνο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ ο συγγραφέας της μελέτης, Dr Jean Philippe Wahlin, θέλησε να σταθεί στην βελτίωση της υγείας των συμμετεχόντων: «Η αύξηση της γυμναστικής σε συνδυασμό με την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων για μόλις 3 εβδομάδες είχε θεαματική επίδραση στην υγεία όλων των συμμετεχόντων, κυρίως όσον αφορά τα γονίδια που που συνδέονται με τον λιπώδη ιστό. Τα δεδομένα της έρευνας μας έδειξαν ότι σημασία έχει πόσες θερμίδες “καίγονται” κάνοντας άσκηση και όχι τόσο η ένταση αυτής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.