Κυριακάτικες αποδράσεις σε Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη (φωτό)

Κυριακάτικες αποδράσεις σε Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη (φωτό)

Τέτοιες αποδράσεις στη φύση για πεζοπορία, στην Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη οργανώνει μια παρέα νέων ανθρώπων οι οποίοι προσκαλούν για συνοδοιπόρο τους όλους όσοι επιθυμούν να απολαύσουν την φύση περπατώντας στο βουνό.

Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους δίνουν ραντεβού από νωρίς το πρωί για μια κυριακάτικη εξερεύνηση. 

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φώτης Θεοχάρης, ένας εκ των διοργανωτών τέτοιων διαδρομών για απόδραση στη φύση «κάθε φορά προστίθενται και νέα άτομα που έρχονται σαν παρέα και ξεκινάμε την διαδρομή μας. Εγώ είμαι ο οδηγός καθώς έχω ήδη ψάξει από πριν τα μονοπάτια που θα ακολουθήσουμε κι έχω οργανώσει την πεζοπορία. 

Έχω εξερευνήσει τον τόπο που θα επισκεφθούμε. 

Πρώτα πάω μόνος με την παρέα μου κι έτσι διοργανώνω τον περίπατο, συντονίζω και σχεδιάζω όλη την διαδρομή. Βέβαια υπάρχουν μαζί μας πάντοτε κάποιοι φίλοι που έχουν ασυρμάτους και βοηθάνε στην ομάδα για οτιδήποτε χρειαστούμε».

Η πρόσκληση κάθε φορά γίνεται μέσω των κοινωνικών δικτύων για να μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που θέλει χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση. 

«Έχει την μορφή της παρέας κι όχι της επαγγελματικής δραστηριότητας με οδηγό και χρήματα για συμμετοχή» τονίζει ο κ. Θεοχάρης και συμπληρώνει ότι «συνεχώς αυξανόμαστε. 

Έχουμε φτάσει και 300 άτομα για περίπατο. 

Είμαστε μια μεγάλη παρέα που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να περπατήσουν για πρώτη φορά στο βουνό, να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την φύση, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους και γιατί όχι να κάνουν φίλους. 

Έχουν γίνει πολλές φιλίες μέσα από αυτές τις διαδρομές».

Σε κάθε συνάντηση γνωστοποιείται από πριν ο βαθμός δυσκολίας κι η διάρκεια της διαδρομής. «Από κει και πέρα ο καθένας ξέρει τις δυνατότητές του και ξέρει ποιες πεζοπορίες μπορεί να ακολουθήσει. Αν είναι αρχάριος ή έχει κάποια εμπειρία, διότι ανάλογα με τη διαδρομή μπορεί να περπατήσουμε από τρεις μέχρι έξι ή και επτά ώρες».

Ωστόσο, το βασικό συστατικό για να συμμετάσχει κάποιος στη μεγάλη παρέα της Κυριακής στο βουνό είναι «θέληση και πνεύμα ομαδικότητας. 

Καλό είναι να έχει κάποιος μια καλή φυσική κατάσταση και να σκεφτεί ότι δεν πάω μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πάω για περπάτημα στο βουνό, ορεινή πεζοπορία» διευκρινίζει ο Φώτης Θεοχάρης.

Οι πιο συχνές πάντως πεζοπορίες γίνονται στην Πάρνηθα, «ένα βουνό που έχει ένα δαιδαλώδες δίκτυο μονοπατιών, που ξεπερνούν τα 150. Είναι ένας «θησαυρός» που είναι δίπλα μας στην Αθήνα. 

Προσφέρει όλα τα είδη δραστηριοτήτων του βουνού, δηλαδή από μια απλή πεζοπορία μέχρι κατάβαση σε φαράγγι, αναρρίχηση, ποδηλασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται έχουν παραχωρηθεί από τον Φώτη Θεοχάρη, διοργανωτή των περιπάτων στα βουνά της Αττικής)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.