Δείτε πως η ήπια άσκηση κάνει το μυαλό σας «ξυράφι» – Ποια είναι η καλύτερη προπόνηση;

Δείτε πως η ήπια άσκηση κάνει το μυαλό σας «ξυράφι» – Ποια είναι η καλύτερη προπόνηση;

Σύμφωνα με επισκόπηση 39 σχετικών μελετών, η σκέψη, η αντίληψη και η μνήμη των ανθρώπων βελτιώνονται όταν ασκούν την καρδιά και τους μύες σε συστηματική βάση.

Η έναρξη έστω και ήπιας φυσικής δραστηριότητας σε οποιαδήποτε ηλικία έχει αξιόλογη επίδραση στο σώμα και το μυαλό υποστηρίζουν οι αυστραλιανοί ερευνητές στην επισκόπησή τους που δημοσιεύθηκε στην British Journal of Sports Medicine.

Στην ανάλυσή τους οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Canberra εξέτασαν την επίδραση τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων δομημένης φυσικής δραστηριότητας στις νοητικές λειτουργίες των ενηλίκων.

Σε μια σειρά εγκεφαλικών τεστ οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αεροβική δραστηριότητα βελτιώνει τις νοητικές δραστηριότητες όπως την σκέψη, το διάβασμα, την μάθηση και την λογική, ενώ η μυϊκή ενδυνάμωση π.χ. με αντιστάσεις έχει σημαντική επίδραση στη μνήμη και την ικανότητα του εγκεφάλου να σχεδιάζει και να οργανώνει τις πληροφορίες (εκτελεστικές ικανότητες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ασκήσεις όπως το Τάι Τσι συνιστώνται για τους άνω των 50 που δεν μπορούν να κάνουν πιο απαιτητικές μορφές άσκησης, εξηγούν οι ερευνητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.