Βίντεο: Αυτές είναι οι 10 χειρότερες πλαστικές επεμβάσεις!

Βίντεο: Αυτές είναι οι 10 χειρότερες πλαστικές επεμβάσεις!

Η Πλαστική Χειρουργική χωρίζεται στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική και στην αισθητική πλαστική χειρουργική. Ο στόχος της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής είναι η αποκατάσταση συγγενών ή άλλων ανωμαλιών που προέρχονται από τραύματα, κατακλίσεις, εκτομές όγκων, εγκαύματα, κ.ά..

Ο στόχος της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής είναι η απόδοση αρμονίας στις αναλογίες του προσώπου ή του σώματος ενός ανθρώπου και η βελτίωση ή εξάλειψη των ατελειών, όπως αυτές ορίζονται από την ιατρική επιστήμη.

Είδη πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της ιατρικής ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής, χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες, τις επεμβάσεις προσώπου και τις επεμβάσεις σώματος.

Στις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις προσώπου ανήκει η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική, η ωτοπλαστική, η ρυτιδεκτομή (facelift), η γενειοπλαστική, η ανόρθωση μετώπου, η μεταμόσχευση μαλλιών και οι ειδικές επεμβάσεις προσώπου.

Στις πλαστικές χειρουργικές σώματος ανήκει η ανόρθωση μηρών και γλουτών, η κοιλιοπλαστική, η πλαστική χειρουργική στήθους, η πλαστική χειρουργική βραχιόνων και χεριών, η λιποαναρρόφηση, η λιπομεταμόσχευση, η αιδοιοπλαστική και οι ειδικές επεμβάσεις σώματος. Κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες διαχωρίζεται σε μια ή περισσότερες υποκατηγορίες ανάλογα με τον σκοπό της επέμβασης ή και με την τεχνική που χρησιμοποιείται.

Για παράδειγμα, η πλαστική χειρουργική στήθους ανάλογα με το σκοπό της επέμβασης, διαχωρίζεται στις υποκατηγορίες της αυξητικής στήθους, της ανόρθωσης στήθους, της μειωτικής στήθους, της αποκατάστασης μαστών μετά από μαστεκτομή, της διορθωτικής ασύμμετρων ή σωληνωτών μαστών, της διορθωτικής της γυναικομαστίας, κ.α..

Κατά τον ίδιο τρόπο, η αυξητική στήθους ανάλογα με την επεμβατική τεχνική που εφαρμόζεται, μπορεί να διαχωριστεί ως αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, αυξητική στήθους subfacial, αυξητική στήθους με μεταμόσχευση λίπους, κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.