Το απίθανο τρικ που κάνει την πλαστική μεμβράνη να μην κολλάει

Το απίθανο τρικ που κάνει την πλαστική μεμβράνη να μην κολλάει

Η πλαστική μεμβράνη είναι ένα από τα χρηστικά αντικείμενα που έχει κάθε σπίτι και το χρησιμοποιούμε σχεδόν κάθε μέρα.

Τυλίγουμε πιάτα ή άλλα δοχεία με φαγητά κτλ. Όμως δεν είναι πάντα εύχρηστο καθώς κολλάει και δεν μπορούμε να το ανοίξουμε καλά και να τυλίξουμε αυτό που θέλουμε. Με λίγα λόγια, μας ταλαιπωρεί και μερικές φορές προτιμούμε κάτι άλλο πιο εύκολο στην χρήση του.

Συνήθως φυλάμε την πλαστική μεμβράνη σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι με άλλα παρόμοια αντικείμενα. Αλουμινόχαρτο, αντικολλητικό χαρτί κτλ. Σωστά;

Κι όμως η θέση του είναι αλλού και υπάρχει πολύ καλός λόγος.

Το πλαστικό περιτύλιγμα ή μεμβράνη είναι καλό να αποθηκεύεται αλλού ώστε να ξεκολλάει καλύτερα και πιο εύκολα.

Και αυτός ο χώρος δεν είναι άλλος από την κατάψυξη!

Ο κρύος αέρας μειώνει την στατικότητα και σου επιτρέπει να το ανοίξεις και να κόψεις το κομμάτι που θέλεις χωρίς να κολλάει η μεμβράνη μεταξύ της, σύμφωνα με το The Kitchn.

Αν δεν έχεις αρκετό χώρο στην κατάψυξή σου, μπορείς να βάλεις το ρολό λίγο πριν το χρειαστείς. Ωστόσο, όσο πιο κρύο το πλαστικό, τόσο πιο καλά λειτουργεί το τρικ αυτό.

Αν ακόμα παλεύεις να τιθασέψεις την μεμβράνη, μερικά tips που διαβάσαμε στο Cookinglight:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάνε τρύπες στο κουτί. Αυτό σου επιτρέπει να το κρατάς, όσο τραβάς το ρολό.
Βρέξε τα δάχτυλά σου και τρίψε την επιφάνεια που χρησιμοποιείς. Η έξτρα υγρασία θα κάνει το πλαστικό να προσκολληθεί περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.