ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Mία νέα βιολογική κόλλα κλείνει βαθιές πληγές σε δευτερόλεπτα (βίντεο)

Mία νέα βιολογική κόλλα κλείνει βαθιές πληγές σε δευτερόλεπτα (βίντεο)

Κινέζοι ερευνητές έχουν αποκαλύψει μια πρωτοποριακή «βιολογική κόλλα» που θα μπορούσε να είναι η αναγκαία μέθοδος για να σταματήσουν οι ασθενείς με βαθιές ανοιχτές πληγές να πεθαίνουν από αιμορραγία, αγοράζοντας χρόνο στους χειρουργούς.

Η νέα βιολογική κόλλα ενεργοποιείται από το υπεριώδες φως, το οποίο μετατρέπει τον ορό σε μη τοξική τζελ που μπορεί να προσκολληθεί σε ολισθηρές, χρωματισμένες στο αίμα επιφάνειες, ενώ είναι ανθεκτική στην κίνηση, όπως ο χτύπος της καρδιάς.

Οι ερευνητές είναι τόσο σίγουροι για το εύρημά τους που πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Σύμφωνα με το RT, στο βίντεο, η κόλλα απλώνεται σε ένα συκώτι το οποίο αιμορραγεί και το οποίο στη συνέχεια σφραγίζεται, χρησιμοποιώντας ένα υπεριώδες φως σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Μέχρι στιγμής, η βιολογική κόλλα έχει δοκιμαστεί μόνο σε όργανα ζώων κατά τη διάρκεια δοκιμών στις οποίες υπερέβη τα ράμματα και τις τρέχουσες γενετικές χειρουργικές κόλλες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμη για χειρουργική χρήση τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

​Η πρωτότυπη βιολογική κόλλα δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες και δεν απαιτεί επιπρόσθετα χειρουργικά ράμματα για να εμποδίσει την επανέναρξη της πληγής και είναι ικανή να αντέξει μια εντυπωσιακή πίεση αίματος 290 mmHg — πέρα από ότι συνήθως αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/RT_com/status/1128661311640858624

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.