Τριήμερη απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τριήμερη απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Ξεκινά σήμερα η τριήμερη πανελλαδική απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 25 Μαΐου.

Οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών προχωρούν στο τριήμερο κλείσιμο των διαγνωστικών κέντρων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Οπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «επιχειρεί να απειλήσει τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να μην ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής από τα καθήκοντά του κατά την τριήμερη κινητοποίηση (23-25 Μαΐου) που έχει προκηρυχτεί» και προσθέτει: ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως εδώ και καιρό, για την τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγούνται τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, τα οποία κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο.

Ωστόσο κωφεύουν προκλητικά, στις εκκλήσεις μας και εξακολουθούν να δημεύουν παράλογα και αυταρχικά με το clawback και το rebate, το 70% των εισοδημάτων των Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και των Πολυϊατρείων».

Στηρίζει την απεργία των διαγνωστικών κέντρων ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην απεργιακή κινητοποίηση των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αμοιβές των εργαστηριακών γιατρών υποβάλλονται σε συνεχείς περικοπές, υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (claw back) και υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) έχουν οδηγήσει το κλάδο σε εξόντωση, το σύνολο των γιατρών σε δραματική υποβάθμιση και τους πολίτες σε αποστέρηση των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη», αναφέρει ο ΠΙΣ, προσθέτοντας ότι βρίσκεται αλληλέγγυος προς τους εργαστηριακούς γιατρούς και καλεί ολόκληρη την ιατρική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.