ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατρός αφήνει το νερό του μπάνιου να τρέχει για 20 λεπτά μετά τις διακοπές του: «Θα σας σώσει τη ζωή»

Γιατρός αφήνει το νερό του μπάνιου να τρέχει για 20 λεπτά μετά τις διακοπές του: «Θα σας σώσει τη ζωή»

Ένας μικροβιολόγος μοιράστηκε το απλό τελετουργικό που κάνει κάθε φορά που επιστρέφει από διακοπές.

Ο Δρ Tom Makin αφήνει το νερό του ντους του να τρέχει για 20 λεπτά χωρίς να το χρησιμοποιήσει, και αφού κλείσει το νερό, δεν επιστρέφει στο μπάνιο για άλλα 20 λεπτά.

Η διαδικασία, λέει, είναι ένα μέτρο για την πρόληψη των θανατηφόρων βακτηρίων που προκαλούν απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.

Ο Δρ Makin ισχυρίζεται ότι την περίοδο που ένα άτομο είναι σε διακοπές, το στάσιμο νερό στο ντους μπορεί να γίνει τοξικό.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εισπνεύσουν βακτήρια όπως τη λεγιονέλλα.

Η λεγιονέλλα μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και ανεπάρκεια οργάνων, τα οποία και τα δύο μπορεί να είναι θανατηφόρα.

«Καλύπτω τη μύτη και το στόμα μου με το ένα χέρι και γυρίζω τη βρύση του ντους με το άλλο. Μετά από περίπου 20 λεπτά, θα κλείσω το ντους και στη συνέχεια δεν θα γυρίσω πίσω στο μπάνιο για άλλα 20 λεπτά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, ότι όταν φεύγετε από το σπίτι σας το καλοκαίρι, αυξάνεται ο κίνδυνος γιατί η λεγιονέλλα ευδοκιμεί όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 20 και 45 βαθμών Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.