Πως αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαγιονέζα;

Πως αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαγιονέζα;

Όταν σκέφτεσαι τη μαγιονέζα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου είναι μία σαλάτα με αυγά, έτσι δεν είναι;

Όμως, η χρήση της δεν σταματά στο φαγητό. Κάνει ένα βήμα παραπέρα… από την κουζίνα. Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωσή της είναι ανθυγιεινή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες την καθιστά εξαιρετικά υγιή για τα μαλλιά και το δέρμα.

1. Λειαίνει τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά έχουν ανάγκη από πρωτεΐνη για να μεγαλώσουν και να διατηρήσουν μία λαμπερή εμφάνιση. Χρησιμοποιώντας μαγιονέζα σε μια μάσκα μαλλιών προσφέρετε θρεπτικά συστατικά που αποκαθιστούν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Απλά απλώστε άφθονη ποσότητα μαγιονέζα, χτενίστε από τη ρίζα ως τις άκρες και αφήστε την περίπου μία ώρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα και γρήγορα θα επιτύχετε την αποκατάσταση της υγρασίας στα κατεστραμμένα σας μαλλιά.

2. Ανακουφίζει από ηλιακά εγκαύματα

Το καλοκαίρι κάθεστε έξω από την πισίνα ή την παραλία και το παρακάνετε. Και ενώ υπάρχουν πολλές θεραπείες για τα ηλιακά εγκαύματα, η μαγιονέζα είναι επίσης μια εναλλακτική λύση. Σύμφωνα με τη Δρ Kristie Leong, η κρύα μαγιονέζα μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χαλαρωτική.

3. Μαλακώνει τις ξηρές επιδερμίδες

Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε τη μαγιονέζα στα νύχια σας είτε στα χέρια σας και να φορέσετε βαμβακερά γάντια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μασάζ, έτσι ώστε το δέρμα σας να μπορεί να την απορροφήσει. Η πρακτική αυτή θα βοηθήσει και στην ενίσχυση των νυχιών σας.

4. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στα πόδια

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι από εμάς φοράμε σανδάλια αφήνοντας τα πόδια μας γυμνά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει νεκρό δέρμα και κάλους. Γι’ αυτό δεν έχετε παρά να βάλετε μαγιονέζα και να δέσετε με μία πλαστική σακούλα τα πόδια σας.

5. Σκοτώνει τις ψείρες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οποιοδήποτε προϊόν με ξύδι σκοτώνει τις ψείρες της κεφαλής. Χωρίστε τα μαλλιά και εφαρμόστε τη μαγιονέζα κατά μήκος των μαλλιών σας. Μπορείτε όχι μόνο να σκοτώσετε αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα, αλλά να προσφέρετε μια βαθιά θεραπεία εντατικής θρέψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.