Aπαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα στις παιδικές χαρές – Ποιους χώρους καλύπτει το μέτρο

Aπαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα στις παιδικές χαρές – Ποιους χώρους καλύπτει το μέτρο

Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπου κινούνται παιδιά θα περιλαμβάνουν οι πρόνοιες της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

Επισήμανε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Προσλήψεις για ΤΕΠ και ΜΕΘ

Ο κ. Κικίλιας επαναβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε αυτά τα μέτωπα «δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», ανέφερε.

Ο υπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεσμεύτηκε πως προσλήψεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση θα γίνουν άμεσα, εντός πέντε μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.