Πώς βγαίνει το δαχτυλίδι που έχει κολλήσει στο δάχτυλο (βίντεο)

Πώς βγαίνει το δαχτυλίδι που έχει κολλήσει στο δάχτυλο (βίντεο)

Πολλές φορές, σε περιπτώσεις τραυματισμών στο χέρι που φτάνουν μέχρι τα Επείγοντα ενός νοσοκομείου, οι γιατροί χρειάζεται να αφαιρέσουν τα δαχτυλίδια από τα δάχτυλα του ασθενούς, προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.

Τι γίνεται, όμως, όταν το δαχτυλίδι έχει «σφηνώσει» στο δάχτυλο; Τι γίνεται, όταν οι ασθενείς εκλιπαρούν τους γιατρούς να μην κόψουν τα δαχτυλίδια για να τα αφαιρέσουν, επειδή, ως αντικείμενα, σημαίνουν πολλά για εκείνους και δεν θέλουν να καταστραφούν;

Ακόμα και το παραμικρό οίδημα (πρήξιμο) στο δάχτυλο εμποδίζει το δαχτυλίδι να βγει. Αλλά ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να σας έχει συμβεί και εσάς, όταν απλά θέλετε να βγάλετε τα δαχτυλίδια, που φοράτε και δεν μπορείτε.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας γιατρός χειρουργός και δύο γιατροί ειδικευόμενοι σε νοσοκομείο της Μ. Βρετανίας, μας αποκαλύπτουν το κόλπο που κάνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία, προκειμένου να αφαιρέσουν το δαχτυλίδι που «έχει κολλήσει» στο δάχτυλο ενός ασθενούς.

Τα πάντα ξεκινάνε με μια… μάσκα οξυγόνου! (μην ανησυχείτε, μπορείτε κι εσείς να το κάνετε ακόμα και χωρίς… μάσκα οξυγόνου!… ένα απλό λάστιχο χρειάζεται)

Το… κόλπο ξεκινάει στο 1′:50″ του βίντεο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.