ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πώς προστατεύω ένα πρόσωπο με ακμή; – Μυστικά για να πάψετε να έχετε σπυράκια

Πώς προστατεύω ένα πρόσωπο με ακμή; – Μυστικά για να πάψετε να έχετε σπυράκια

Η ακμή μπορεί να φουντώνει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ενώ είναι πιο έντονη στην εφηβεία.
Δείτε πως να φροντίσετε τα σπυράκια της ακμής.

Μειώστε οίδημα με πάγο

Για τα πρησμένο σπυράκια, απλώστε απαλά πάγο για ένα λεπτό. Δεν λειτουργεί για όλους, αλλά δεν θα χάσετε και τίποτα.

ΜΗΝ πιέζετε σπυράκια σας

Μην προσπαθείτε να σπάτε τα σπυράκια, γιατί έτσι θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν. Επιπλέον αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης μιας λοίμωξης ή και ουλών.

Εφαρμόστε μια κρέμα με βάση το θείο

Ψάξτε για θεραπείες της ακμής με υπεροξείδιο του βενζολίου ή θείου που μπορούν να μειώσουν τα σπυράκια της ακμής.

Ορισμένες θεραπείες μπορεί να στεγνώσουν ή να ερεθίσουν το δέρμα. Μιλήστε με το δερματολόγο σας πριν από οποιοδήποτε θεραπεία.

ΜΗΝ βάλτε Οδοντόκρεμα

Μην απλώστε την οδοντόκρεμα στα σπυράκια της ακμής. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά σε οδοντόκρεμες θα μπορούσαν να βοηθήσουν από τα σπυράκια, η οδοντόκρεμα μπορεί να προκαλέσει ακμή και να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Δοκιμάστε Tea Tree Oil

Το Tea Tree Oil μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ήσσονος σημασίας ερεθισμούς του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα για το πόσο αποτελεσματικό είναι, αλλά είναι ασφαλές για να τοποθετηθεί πάνω στο δέρμα.

Δοκιμάστε το σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μια αλλεργική αντίδραση.

Θεραπεία προσώπου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά το γεγονός ότι οι περιποιήσεις του προσώπου μπορεί να βελτιώσουν την ακμή, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, το δέρμα σας μπορεί να φαίνονται πιο ερεθισμένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.