ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι 4+1 συμβουλές για την κατάψυξη

Οι 4+1 συμβουλές για την κατάψυξη

Η κατάψυξη συντηρεί και διατηρεί το κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα ασφαλή, θέλει όμως λίγη προσοχή.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

  1. Κλείστε αεροστεγώς ή πολύ καλά τα σακουλάκια με τα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε, αν είναι δυνατό, μηχάνημα που συσκευάζει σε κενό αέρα για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης και για να αποφύγετε τα «εγκαύματα τη κατάψυξης» στα τρόφιμά σας.
  2. Σημειώστε το περιεχόμενο και την ημερομηνία συσκευασίας. Τακτοποιήστε τα σακουλάκια με χρονολογική σειρά για να καταναλώνετε πρώτα τα παλιότερα.
  3. Πιέστε με τα χέρια σας τις συσκευασίες για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Αυτό ισχύει για ψιλοκομμένα υλικά όπως ο κιμάς ή για μικρού σχήματος λαχανικά. Κάντε το ίδιο και στα σακουλάκια με σάλτσες ή πουρέ λαχανικών και φρούτων. Με αυτό τον τρόπο ξεπαγώνουν ευκολότερα.
  4. Αν έχετε μεγάλο καταψύκτη, καταγράψτε το περιεχόμενο. Θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε «ξεχασμένα» τρόφιμα.
  5. Πριν καταψύξετε λαχανικά, περάστε τα πρώτα από καυτό νερό για λίγα λεπτά και φυλάξτε τα αφού κρυώσουν. Έτσι, θα διατηρήσουν χρώμα και γεύση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.