ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Μαξιλάρι ρομπότ βοηθά στον ύπνο και τις ασθένειες (βίντεο)

Μαξιλάρι ρομπότ βοηθά στον ύπνο και τις ασθένειες (βίντεο)

O ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου της ζωής και αυτό συμβαίνει γιατί είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του οργανισμού.

Καθώς κοιμάστε ο εγκέφαλος σας προετοιμάζεται για τις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καλός ύπνος βελτιώνει την εκμάθηση, βοηθάει στη συγκέντρωση αλλά και στη δημιουργικότητα.

Από την άλλη μεριά η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμάει τις ασθένειες. Άρα ακόμα και εάν δεν κοιμηθείτε ένα βράδυ, μπορεί την επόμενη μέρα να αρρωστήσετε. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια αμοιβαία σχέση μεταξύ του ύπνου και του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Όμως πλέον λέμε αντίο στην αϋπνία χάρη στο μαλακό ρομπότ- μαξιλάρι που υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες να κοιμηθούν, μιμούμενο τους ρυθμούς αναπνοής τους.

Το Somnox Sleep Robot εξέλιξε μια ομάδα από το Delft University of Technology (TU Delft) στην Ολλανδία, και έχει σχεδιαστεί για να το παίρνουν αγκαλιά.

Χρησιμοποιεί αισθητήρες ανίχνευσης διοξειδίου του άνθρακα που συγκεντρώνουν δεδομένα για να προσδιορίσουν αν ο χρήστης είναι ξύπνιος ή έχει κλείσει τα μάτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.