Οι 8+1 απίθανες χρήσεις της ασπιρίνης που ίσως να μην γνώριζες

Οι 8+1 απίθανες χρήσεις της ασπιρίνης που ίσως να μην γνώριζες

Το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου και των φλεγμονών από τον 5ο αιώνα. Επιπλέον, είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων και της καρδιακής νόσου.

Εδώ είναι μερικά από τις εκπληκτικά επωφελείς χρήσεις της ασπιρίνης, εκτός από την χρήση της ως γενικό παυσίπονο.

  • Αναζωογονεί το δέρμα σας

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο μπορεί να κάνει το δέρμα σας να λάμπει. Μειώνει το πρήξιμο, την ερυθρότητα και την ακμή, χάρη στην ικανότητά της να εξαλείφει την υπερβολική λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Λιώστε 5 δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε με ¼ φλιτζανιού νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε την προκύπτουσα πάστα στο δέρμα σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  • Τα λουλούδια σας θα διαρκέσουν περισσότερο

Μπορείτε να προσθέσετε μία θρυμματισμένο ασπιρίνη στο νερό των λουλουδιών και θα διαρκούν πολύ περισσότερο.

  • Αφαιρέστε τους λεκέδες από ιδρώτα

Λιώστε δύο ταμπλέτες ασπιρίνης και ανακατέψτε με ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Μουλιάστε το λεκέ σε αυτό το διάλυμα για 2 έως 3 ώρες και ο λεκές θα φύγει.

  • Αποκαθιστά το χρώμα των μαλλιών

Το χλωριωμένο νερό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο χρώμα των μαλλιών σας, ειδικά αν έχετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Ευτυχώς, μπορείτε να το επαναφέρετε και πάλι με το να διαλύσετε 6-8 ασπιρίνες σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Τρίψτε το προκύπτον διάλυμα πάνω στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά.

  • Ξηραίνει τα σπυράκια

Τα σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και είναι ιδιαίτερα συχνά στους εφήβους. Αυτές οι ενοχλητικές κηλίδες μπορούν εύκολα να ξεραθούν με πάστα από 1 θρυμματισμένη ασπιρίνη και λίγο νερό. Εφαρμόστε την πάστα στο σπυράκι και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό. Επίσης, αυτή η πάστα μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα και να καταπραΰνει τα τσιμπήματα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγει το σπυράκι.

  • Περιποιηθείτε τους κάλους

Αυτό το ισχυρό συστατικό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τους κάλους. Λιώστε 5-6 ασπιρίνες και ανακατέψτε με ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και νερό. Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας και τυλίξτε τα σε μια ζεστή πετσέτα. Καλύψτε με πλαστική σακούλα και αφήστε το να μείνει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφαιρέστε τη σακούλα και την πετσέτα και τρίψτε τον – πλέον – μαλακό κάλο με μια ελαφρόπετρα.

  • Κατά της πιτυρίδας

Η ασπιρίνη είναι επίσης πολύ αποτελεσματική για τη θεραπεία της πιτυρίδας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να λιώσετε 2 ασπιρίνες σε σκόνη και να τις προσθέσετε στο σαμπουάν σας. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε καλά με απλό σαμπουάν.

  • Εφαρμόστε σε τσιμπήματα εντόμων

Μπορείτε να καταπραΰνετε τα τσιμπήματα κουνουπιών και μελισσών με την εφαρμογή ασπιρίνης πάνω σε υγρό δέρμα. Αλλά, εάν είστε αλλεργικοί στα τσιμπήματα μέλισσας και έχετε συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακούς πόνους ή ναυτία, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

  • Καθαρίστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λιώστε 2 δισκία ασπιρίνης και συνδυάστε τα με χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε το προκύπτον μείγμα για να καθαρίσετε το καμένο λίπος από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.