Ποπκορν: Του κόλλησε στα δόντια και έφτασε να κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς

Ποπκορν: Του κόλλησε στα δόντια και έφτασε να κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς

Όλοι έχουμε ζήσει την κακή εμπειρία του ποπκόρν να κολλάει στα δόντια και να μη βγαίνει. Στην αρχή νιώθουμε μια ενόχληση, αλλά λίγη ώρα αργότερα το έχουμε σχεδόν ξεχάσει. Για ένα 41χρονο άνδρα στην Αγγλία, όμως, η ατυχής αυτή στιγμή εξελίχθηκε σε ολόκληρη περιπέτεια.

Ο Adam Martin έτρωγε ποπκόρν καθώς παρακολουθούσε μια ταινία, όταν ένα κομμάτι της φλούδας σφηνώθηκε στα δόντια του και, παρά τις κινήσεις του, δεν έβγαινε με τίποτα. Στις απέλπιδες προσπάθειές του να αφαιρέσει τη φλούδα του καλαμποκιού από τα δόντια του, ο Martin χρησιμοποίησε διάφορα αντικείμενα, από το καπάκι ενός στυλό και μια οδοντογλυφίδα, μέχρι κομμάτι σύρμα κι ένα μεταλλικό καρφί.

Λίγο αργότερα, ο άνδρας άρχισε να νιώθει έντονο πονόδοντο, χωρίς όμως να πάει σε οδοντίατρο. Στη συνέχεια εκδήλωσε συμπτώματα γρίπης, όπως νυχτερινή εφίδρωση, κούραση και πονοκεφάλους, τα οποία τελικά τον οδήγησαν στον γιατρό, όπου και διαγνώσθηκε με φύσημα στην καρδιά.

Αρκετές ημέρες μετά, εμφάνισε αίμα στο δάχτυλό του, φαινόμενο που ονομάζεται βλάβη Janeway και αποτελεί δερματική βλάβη που ανά περιπτώσεις είναι σημάδι ενδοκαρδίτιδας, δηλαδή μόλυνσης στα ενδότερα στρώματα της καρδιάς.

Ήταν στα τέλη Οκτωβρίου του 2019, όταν ο Martin εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πράγματι έπασχε από ενδοκαρδίτιδα και λοίμωξη που είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στις βαλβίδες της καρδιάς του. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, πραγματοποίησαν μια ανοιχτή επέμβαση καρδιάς διάρκειας επτά ωρών για να αντικαταστήσουν τις κατεστραμμένες βαλβίδες.

Η ενδοκαρδίτιδα συμβαίνει όταν κάποιο βακτήριο εισέρχεται στη ροή του αίματος και εξαπλώνεται στην καρδιά. Ένας τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μέσω διάφορων κινήσεων στην περιοχή του στόματος που προκαλούν αιμορραγία των ούλων, με τον Martin να αναφέρει ότι η προσπάθειά του να αφαιρέσει το ποπκόρν με αποτέλεσμα να σκίσει τα ούλα του ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να προκάλεσε τη μόλυνση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο άτυχος άνδρας, υγιής πλέον, τονίζει ότι μια απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο ενδεχομένως να τον είχε σώσει από όλη αυτή τη διαδικασία και προτρέπει όλους να πηγαίνουν στον οδοντίατρο σε οποιοδήποτε σημάδι πονόδοντου, ούλων που αιμορραγούν ή αποστημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.