Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας – Μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια

Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας – Μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια

Αν κάποιος σας ρωτούσε, ποιο πιστεύετε πως είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας, σίγουρα από τα πρώτα που θα λέγατε θα ήταν το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, ή το χειριστήριο της τηλεόρασης. Όμως, προτού το «παίξετε» ότι είστε παντογνώστες πρέπει να ενημερωθείτε και προ πάντως να… καθαρίσετε εκείνο το σημείο.

Δεν είναι ούτε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας (αν και εκεί κρύβεται όντως μια μικρή χωματερή), δεν είναι ούτε το τηλεκοντρόλ (ναι, αυτό που πιάνετε δίχως να έχετε σκουπίσει τα χέρια σας), δεν είναι ούτε η τηλεφωνική σας συσκευή, δεν είναι ούτε οι κάλτσες του γιου σας που μόλις γύρισε από το ποδόσφαιρο.

Ο νικητής του πιο βρώμικου αντικειμένου μέσα στο σπίτι όλων μας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, είναι το σφουγγαράκι της κουζίνας.

Το αντικείμενο λοιπόν με το οποίο όλοι καθαρίζουμε τα ωραία μας πιάτα, δύναται να μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια σε μια επιφάνεια που είναι μόλις λίγα κυβικά εκατοστά. Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με το IFL Science, είναι ότι αυτή η πυκνότητα συγκρίνεται με αυτή που υπάρχει στα ανθρώπινα περιττώματα.

Ψυχραιμία, μη τρέξετε στην κουζίνα σας και αρχίσετε να πετάτε τα σφουγγάρια σας στα σκουπίδια καθώς το 36% των βακτηρίων αποτελείται από κοινά βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο δέρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, είναι να πλένουμε καλά τα σφουγγάρια μας και να σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουν μείνει στην επιφάνεια τους ίχνη από τρόφιμα. Τέλος καλό είναι να τα αφήνουμε να στεγνώνουν (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας) για να αναπνέουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.