Αυτά είναι τα έξι… μυστικά για να έχετε αστραφτερά τζάμια

Αυτά είναι τα έξι… μυστικά για να έχετε αστραφτερά τζάμια

Ας μην κρυβόμαστε, μία από τις πιο κουραστικές δουλειές του σπιτιού, είναι το καθάρισμα των τζαμιών.

​Εκτός από το σχολαστικό καθάρισμα, είναι και από τα σημεία που λερώνονται εύκολα – ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά που αφήνουν τις δαχτυλιές τους – και χρειάζεται να είσαι με ένα πανί στο χέρι.

Για να γίνει, όμως, η ζωή σας πιο εύκολη μαζί και το καθάρισμά τους, σας έξι μικρά μυστικά για αστραφτερά τζάμια χωρίς κόπο.

1. Το σωστό πανί

Οι γυάλινες επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται με ένα πανί κατάλληλο για γυάλινες επιφάνειες, ώστε να μην μένουν χνούδια ή ακόμα χειρότερα να χαραχθεί η επιφάνεια. Το κατάλληλο πανί για τα τζάμια είναι με μικροΐνες.

2. Καθαριστικό

Διαλύστε 1 δόση λευκό ξύδι σε 4 δόσεις νερό, βουτήξτε μέσα το πανί σας και καθαρίστε.

3. Μπατονέτες

Προσέξτε τις γωνίες γιατί εκεί είναι τα μέρη που μαζεύουν αρκετή βρωμιά η οποία απομακρύνεται δύσκολα.

4. Τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια: Λεμόνι κι εφημερίδα

Για το γυάλινο τραπέζι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο χυμό λεμονιού και να καθαρίσετε με μια τσαλακωμένη εφημερίδα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις κι αποφεύγοντας να πιέζετε για να μην διακινδυνεύσετε να χαράξει.

5. Για τις πολύ βρώμικες επιφάνειες στο εξωτερικό των τζαμιών

Το εξωτερικό των τζαμιών είναι εκτεθειμένο σε κάθε είδους βρωμιά. Απλώνοντας μία στρώση από κερί για ξύλινα πατώματα, χρησιμοποιώντας ένα πανί, θα δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα που θα απομακρύνει τους ρύπους.

6. Σφουγγάρι μαυροπίνακα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν έχετε να καθαρίσετε τα τζάμια σας πολύ καιρό, το σφουγγάρι του σχολείου, που χρησιμοποιούμε για να σβήνουμε τις κιμωλίες είναι ιδανικό για να πάρει τα την περισσότερη βρωμιά. Αφού τελειώσετε, καθαρίστε κανονικά τα τζάμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.