ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτά είναι τα εύφλεκτα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας

Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτά είναι τα εύφλεκτα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το ασετόν ή το λάδι μαγειρέματος είναι εύφλεκτα. Αυτό όμως που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε είναι πως στην ίδια κατηγορία, των εύφλεκτων υλικών, ανήκει για παράδειγμα και το αλεύρι.

​Αυτή είναι η λίστα με μερικά από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα που μπορεί να πάρουν φωτιά σε (όχι και τόσο) υψηλές θερμοκρασίες και τα οποία έχουμε όλοι στο σπίτι μας:

Αλεύρι

Ιδιαίτερα όταν απλώνεται σε σκόνη στον αέρα, είναι εύκολο να πάρει φωτιά, γι’ αυτό προσοχή όταν το χρησιμοποιείτε π.χ. στο τηγάνισμα.

Προϊόντα ομορφιάς

Τα προϊόντα styling μαλλιών, τα αποσμητικά και γενικά όλα όσα κυκλοφορούν σε σπρέι δεν πρέπει επ’ ουδενί να εκτεθούν στη φλόγα. Αυτό μάλλον το ξέρετε, γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να εκραγεί η φιάλη τους αν βρεθούν πάνω σε ένα ηλιόλουστο περβάζι στη διάρκεια μιας ζεστής μέρας;

Κρέμες βασισμένες στην παραφίνη

Έχουν αναφερθεί διάφορα τρομακτικά ατυχήματα με κρέμες που περιέχουν παραφίνη – μάλιστα το 2006 ένας άντρας που είχε απλώσει παραφίνη για να αντιμετωπίσει έναν δερματικό ερεθισμό και όταν στη συνέχεια άναψε τσιγάρο, τυλίχθηκε στις φλόγες με μοιραία αποτελέσματα.

Αντισηπτικό χεριών

Είναι πολύ χρήσιμο όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι αλλά όπως όλα τα προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε οινόπνευμα, μπορεί να αναφλεγεί ακόμα και σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό, ιδιαίτερα αν το κουβαλάτε στην τσάντα σας αποφύγετε να το εκθέτετε απευθείας στον ήλιο και σε άλλες πηγές θερμότητας.

Λάδι μαγειρέματος

Το γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια από τις πλέον εύφλεκτες ουσίες, οφείλουμε ωστόσο να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως δεν πρέπει να αφήνουμε καθόλου ανεπιτήρητο ένα τηγάνι με λάδι που τσιτσιρίζει.

Ασετόν

Τα ξεβαφτικά νυχιών που περιέχουν ακετόνη είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Ενδεικτικά, μια Αμερικανίδα το 2016 είχε υποστεί εγκαύματα στο 30% του σώματός της όταν πήρε κυριολεκτικά φωτιά από ένα κερί που είχε ανάψει κοντά της.

Απορρυπαντικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχεδόν όλα τα απορρυπαντικά, ακόμα και τα φαινομενικά «ακίνδυνα» μαλακτικά, είναι εξαιρετικά εύφλεκτα, γι’ αυτό πρέπει να τα αποθηκεύουμε σε ένα σκοτεινό σημείο, μακριά από παιδιά, και ποτέ να μην τα φέρνουμε σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.