Μια επαναχρησιμοποιήσιμη μάσκα προσώπου που μπορεί να αποστειρωθεί και να φορεθεί ξανά και ξανά, έφτιαξαν οι επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT).

Στην πραγματικότητα, η νέα τους μάσκα, κατασκευασμένη από πυρίτιο και καουτσούκ, ενσωματώνει φίλτρα N95, αλλά είναι φτιαγμένη από λεία υλικά που είναι σχεδόν αδιαπέραστα και αποστειρώνονται ταχύτερα.

«Με αυτό το σχέδιο, τα φίλτρα μπορούν να αναδυθούν και στη συνέχεια να πεταχτούν μετά τη χρήση, πετώντας πολύ λιγότερο υλικό από μία μάσκα Ν95», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, καθηγητής Adam Wentworth.

Μόλις είναι έτοιμη, η νέα μάσκα iMASC πιθανότατα θα κοστίσει μόνο περίπου 15 δολάρια, σύμφωνα με την Fast Company. Η ομάδα πίσω από την iMASC σχεδιάζει να πάρει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και να την πουλήσει σε νοσοκομεία – και τελικά στο ευρύ κοινό – μέσω μιας εταιρείας που δημιουργούν επί του παρόντος. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το πότε η μάσκα θα είναι διαθέσιμη στην αγορά.

Δείτε εδώ τη μάσκα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!