ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αρνείται το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Αυστρία – Προτιμούν… να πεθαίνουν

Αρνείται το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Αυστρία – Προτιμούν… να πεθαίνουν

«Όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια, οι κανόνες για την εξέταση τους πρέπει να τηρούνται 100%», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ αναφορικά με την έγκριση ενός ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα πως «για την ΕΕ και, επομένως, για την Αυστρία, δεν τίθεται θέμα για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ποιότητα και η ασφάλεια έχουν προτεραιότητα, οι αιτήσεις για έγκριση εμβολίων κορωνοϊού μπορούν επί του παρόντος να διεκπεραιωθούν ταχύτερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Κατά την άποψή του, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλλονται λιγότερα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων από ό, τι σε άλλες διαδικασίες έγκρισης, ωστόσο, ορισμένες μελέτες, οι οποίες συνήθως διεξάγονται η μία μετά την άλλη, μπορούν να διεξαχθούν παράλληλα.

Αισιόδος ο Ανσομπερ για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας είναι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι διαθέσιμα ένα ή περισσότερα ελεγμένα ευρέως, ασφαλή, αποτελεσματικά και εγκεκριμένα εμβόλια, και τονίζει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι δεσμευμένες ποσότητες θα κατανέμονται ανάλογα με τον πληθυσμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στόχος της Αυστρίας είναι να καταστήσει εφικτό τον εμβολιασμό για όλους όσους θέλουν να εμβολιαστούν και ελπίζω ότι θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο το συντομότερο δυνατό. Αυτή την στιγμή εργαζόμαστε για τη στρατηγική εμβολιασμού προκειμένου να προετοιμάσουμε τη διαδικασία, την προτεραιότητα και το λογισμικό για αυτήν τη βασική φάση στην καταπολέμηση του Covid-19», τόνισε ο Ρούντολφ Ανσομπερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.