ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik V: «Έχουμε βρει χιλιάδες εθελοντές γιατί είναι ασφαλές – Pfizer και Moderna ακόμα ψάχνουν»

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik V: «Έχουμε βρει χιλιάδες εθελοντές γιατί είναι ασφαλές – Pfizer και Moderna ακόμα ψάχνουν»

Για τον τρόπο που προχωράει η επόμενη φάση δοκιμής του εμβολίου Sputnik V μίλησε ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.

Η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τη δοκιμή του εμβολίου της κατά του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Sputnik ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.

«Σε μόλις δύο εβδομάδες, 55.000 εθελοντές έχουν ήδη εγγραφεί στη Μόσχα, που είναι ακόμη παραπάνω από τους απαραίτητους 40.000 για τη φάση μετά την καταχώρηση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου Sputnik V. Η υψηλή ταχύτητα εγγραφής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση των εθελοντών της ασφάλειας και την αποτελεσματικότητας της πλατφόρμας που βασίζεται σε φορείς ανθρώπινων αδενοϊών, πάνω στην οποία πατά το ρωσικό εμβόλιο και έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα από ειδικούς σε διάφορες χώρες» ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δημοσιεύσεις που μιλάνε για την ασφάλεια της συγκεκριμένης μεθόδου.

«Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 250 κλινικές δοκιμές και έχουν εκδοθεί περισσότερες από 75 διεθνείς δημοσιεύσεις που επιβεβαιώνουν την ασφάλεια των εμβολίων και των ιατρικών φαρμάκων που βασίζονται στον ανθρώπινο αδενοϊό. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει την απουσία πιθανών σοβαρών παρενεργειών της πλατφόρμας που βασίζεται σε φορείς ανθρώπινων αδενοϊών σε αντίθεση με τις νέες και μη αποδεδειγμένες τεχνολογίες των φορέων αδενοϊού πιθήκου ή mRNA» πρόσθεσε.

Οι εταιρείες Pfizer και Moderna, οι οποίες βασίζονται στην μη δοκιμασμένη τεχνολογία του mRNA, δεν έχουν ακόμη βρει 30.000 άτομα για τις κλινικές δοκιμές Φάσης 3, αν και άρχισαν να προσλαμβάνουν εθελοντές στα τέλη Απριλίου και στα τέλη Ιουλίου αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η AstraZeneca, που βασίζεται στον αδενοϊό πιθήκου σχεδιάζει να προσλάβει 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ εντός δύο μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.