Τ.Χάκετ για τον κορωνοϊό: «Εάν είχαμε καλύτερα τεστ θα ήταν σχεδόν σαν να είχαμε εμβόλιο»

Τ.Χάκετ για τον κορωνοϊό: «Εάν είχαμε καλύτερα τεστ θα ήταν σχεδόν σαν να είχαμε εμβόλιο»

Στη χρησιμότητα των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στάθηκε στέλεχος της Abbott Laboratories, η οποία μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες κυκλοφόρησε έξι διαφορετικά τεστ για τον ιό COVID-19.

«Η σωστή ανίχνευση του κορωνοϊού εντοπίζει εκείνους που μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο και συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα. Εάν είχαμε καλύτερα τεστ θα ήταν σχεδόν σαν να είχαμε εμβόλιο», εξήγησε ο Τζον Χάκετ, στέλεχος εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας στο διαγνωστικό τμήμα της εταιρίας με έδρα το Σικάγο, στις ΗΠΑ.

«Αυτοί οι ιοί συμπεριφέρονται κάπως διαφορετικά. Όσα περισσότερα μαθαίνουμε για αυτούς προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα», πρόσθεσε, για να εξηγήσει στη συνέχεια ποιος είναι ο ρόλος των τεστ αντισωμάτων: «Ο κόσμος των τεστ αντισωμάτων εξελίσσεται ήδη και θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Δεν υπάρχει ένα τεστ που μπορεί να τα κάνει όλα. Πρόκειται για έναν καινούριο ιό και χρειαζόμαστε και τα κατάλληλα δείγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Abbott Laboratories έλαβε έκτακτη εξουσιοδότηση χρήσης για διαγνωστικό τεστ στις 18 Μαρτίου, μόλις μία εβδομάδα αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε τον κορωνοϊό σε πανδημία. «Στα τέλη Ιανουαρίου είχαμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό που χρειαζόμασταν οπωσδήποτε ήταν τεστ που θα μπορούσαν να ανιχνεύουν άμεσα τον κορωνοϊό. Εστιάσαμε εξ αρχής στα αντισώματα IgG, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με την προστασία. Όμως, κανείς από εμάς δεν ήξερε την απάντηση και ακόμα προσπαθούμε να την καθορίσουμε», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.