Πως θα διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Πως θα διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Επειδή κανείς δεν θέλει να έχει περιστέρια στο μπαλκόνι του, καθώς το βρωμίζουν με τις κουτσουλιές τους εμείς σας δίνουμε 6 απλούς τρόπους για να τα διώξετε.

1. Χρησιμοποιήστε παλαιά CD
Ναι, το γνωρίζουμε πως είναι πιο συνηθισμένη λύση για πολλούς από εμάς. Είναι όμως αποτελεσματική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε αυτά τα CD μαζί και να τα κρεμάσετε σε ορατό μέρος. Με την αντανάκλαση που κάνουν τα CD διώχνουν τα πουλιά διότι με το φως του ήλιου ενοχλούνται.

2. Νερό και μπαχαρικά
Σε κανένα πουλί δεν αρέσουν τα πικάντικα πράγματα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρύνετε λοιπόν τα πουλιά είναι να ψεκάσετε ένα πικάντικο υγρό στις γωνίες της ταράτσας ή του μπαλκονιού σας. Κάνοντας αυτό, δεν τους δηλητηριάζετε και μόλις μυρίσουν το μπαχαρικό, δεν πλησιάζουν πλέον στο σπίτι σας.

Πώς όμως θα προετοιμάσετε λοιπόν αυτό το σπιτικό μείγμα; Είναι απλό! Βάλτε σκόνη τσίλι, πιπέρι καγιέν ή οποιοδήποτε άλλο ζεστό μπαχαρικό σε ένα μπολ. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε αυτό το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το όπου φωλιάζουν τα περιστέρια.

3. Ψεύτικα πουλιά
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρυνθούν τα περιστέρια είναι να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα πουλιά. Δεν είναι πολύ ακριβά και κρατούν τα πουλιά μακριά, επειδή τα εμποδίζουν να περπατούν στην επιφάνεια.

4. Πλαστικές κουκουβάγιες και κοράκια
Γνωρίζατε ότι τα περιστέρια κυρίως φοβούνται κουκουβάγιες και κοράκια; Αγοράστε ένα παιχνίδι από πλαστικό με τη μορφή κουκουβάγιας ή κορακιού.

Ορισμένα μοντέλα παιχνιδιών πουλιών μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι τους με τον άνεμο, τα μάτια τους να αντανακλούν και να λάμπουν ή να κάνουν έναν ήχο σαν πραγματικό πουλί!

5. Ασημένια αντικείμενα
Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πάρα πολλά CD στο σπίτι! Χρησιμοποιήστε άλλα αντικείμενα που αντανακλούν και δημιουργούν παραπάνω φως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σκεύη ή ακόμα και ασημένια μπαλόνια. Ο στόχος είναι να παραχθεί ένα έντονο φως που δεν αρέσει στα πουλιά.

6. Νερό
Η τελευταία μέθοδος για την οποία θα μιλήσουμε για να απομακρύνουμε τα πουλιά είναι να εγκαταστήσουμε ένα σιντριβάνι ή να δημιουργήσουμε μια κατασκευή για να ψεκάζουμε περιοδικά νερό. Το νερό θα τους τρομάξει, γιατί δεν τους αρέσει καθόλου το νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tip: Σας συνιστούμε να μην αφήνετε φαγητό έξω εάν θέλετε να κρατήσετε τα πουλιά μακριά από το σπίτι σας. Και νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Μην ταΐζετε περιστέρια σε καμία περίπτωση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.