ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ενήλικη ακμή – maskne: Δείτε πώς να απαλλαγείτε

Ενήλικη ακμή – maskne: Δείτε πώς να απαλλαγείτε

Σου εξηγούμε τα πάντα γύρω από τη νέα αυτή «είσοδο» στο χώρο του skincare.

Η νέα κανονικότητα που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Αναγκαζόμαστε να κρατάμε αποστάσεις όπου σταθούμε και βρεθούμε, ενώ από καμία τσάντα ή τσέπη μας δε λείπει μια μάσκα προστασίας. Είναι το αξεσουάρ που πρέπει να φοράμε συνέχεια. Και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους. Ναι, πλέον και την ώρα που περπατάμε στον δρόμο.

Αυτόματα, αυτή η νέα συνθήκη κάνει κακό και στην επιδερμίδα μας. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η πολύωρη χρήση της μάσκας ταλαιπωρεί το δέρμα σου και μπορεί να οδηγήσει στη maskne (mask + acne), την ακμή που εμφανίζεται από τη χρήση της. Στην ουσία, φορώντας τη μάσκα σου, η περιοχή της μύτης και του στόματος δεν οξυγονώνεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγρασία και να φράσσουν οι πόροι, ενώ παράλληλα μπορεί να υπάρξει και τριβή της μάσκας πάνω στην επιδερμίδα σου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να αναπτυχθούν βακτήρια και κατ’ επέκταση σπυράκια στα σημεία του προσώπου που καλύπτει η μάσκα. Αν μέσα σε αυτήν την κατάσταση τυγχάνει να αντιμετωπίζεις και ενήλικη ακμή, τότε σίγουρα θα χρειαστείς ψυχραιμία… Και μια skincare routine, που θα ακολουθείς πιστά και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε αζελαϊκό οξύ.

Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το νέο οξύ; Πρόκειται για μια δραστική ουσία, η οποία βρίσκεται φυσικά στην επιδερμίδα και παράγεται από τη μαγιά που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη ή από την καλλιέργεια του μύκητα Pityrosporum ovale. Το αζελαϊκό οξύ ανήκει στην οικογένεια των δικαρβοξυλικών οξέων και περιέχει αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ έχει και κερατολυτική δράση. Θεωρείται, επίσης, ως ένα ήπιο απολεπιστικό, το οποίο συμβάλλει στο να μη φράζουν οι πόροι, αφήνει λεία την επιδερμίδα και μπορεί να αποδειχθεί ως η καλύτερη θεραπεία για τα σπυράκια. Οι ευεργετικές ιδιότητές του, όμως, δε σταματούν εδώ…

Το αζελαϊκό οξύ έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την παραγωγή του ενζύμου τυροσινάση, το οποίο προκαλεί υπερβολική παραγωγή μελανίνης, που είναι υπεύθυνη για τα μαύρα στίγματα και τις δυσχρωμίες του προσώπου. Τέλος, αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων της κεράτινης στιβάδας, περιορίζει το σχηματισμό σμήγματος και λιπαρότητας και έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα σκοτώνοντας τα βακτήρια. Δεν κάνει και λίγα, συμφωνείς;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν σκέφτεσαι, λοιπόν, να εντάξεις το αζελαϊκό οξύ στη ρουτίνα ομορφιάς σου, δεν έχεις παρά να το κάνεις άμεσα. Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία (όπως η ρετινόλη), ενώ μπορείς να το χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ ή μόνο μία φορά την ημέρα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Πίστεψέ μας! Μετά από περίπου μια εβδομάδα χρήσης θα δεις ότι τα σπυράκια σιγά σιγά εξαφανίζονται και το λαμπερό και υγιές δέρμα σου βγαίνει στην επιφάνεια. Αυτό δε θέλουμε, άλλωστε, όλες οι γυναίκες; Μπορούμε να το καταφέρουμε, λοιπόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.