Π.Σταμπουλίδης: Ανακοίνωσε πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορωνοϊό

Π.Σταμπουλίδης: Ανακοίνωσε πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορωνοϊό

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορωνοϊού ανακοίνωσε πως θα ισχύσουν ανώτατες τιμές στα τεστ.

Συγκεκριμένα ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ PCR ορίζονται τα 40 ευρώ.

Ανώτατη τιμή για το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, τα γνωστά rapid test ορίζονται τα 10 ευρώ.

«Μέλημα μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σχετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που θα κατατεθεί εντός των ημερών και μόλις ψηφιστεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση για την εφαρμογή των ανώτατων τελικών τιμών για τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Σταμπουλίδης που συμμετείχε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα μας αποτελεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Με γνώμονα αυτό, κάνουμε παρεμβάσεις σε φαινόμενα ασύμμετρων φαινομένων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύοσυμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη πρακτική, είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όπου χρειαστεί» διεμήνυσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.