Σουτιέν: Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένουμε; – Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος;

Σουτιέν: Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένουμε; – Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος;

Το σουτιέν, αποτελεί ένα από τα πιο πολυφορεμένα ρούχα της γκαρνταρόμπας μιας γυναίκας. Ωστόσο ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να το πλύνουμε; Και κάθε πότε πρέπει να το κάνουμε, κάθε εβδομάδα ή σπάνια;

Ο Danny Koch, είναι ιδιοκτήτης τέταρτης γενιάς του Town Shop στη Νέα Υόρκη, μιας Μέκκας εσωρούχων της πόλης, για περισσότερα από 125 χρόνια.

​Το πλύσιμο του σουτιέν αφορά περισσότερο στην υγιεινή αλλά η σωστή φροντίδα μπορεί να ενισχύσει τη μακροζωία του προϊόντος.

​Για να δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά:

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν μας λοιπόν;

Ο Koch συνιστά να το πλένεις στη δεύτερη φορά που θα το φορέσεις ή στην τρίτη το πολύ. Ο λόγος;

​«Το κύριο πράγμα που προσπαθείς να κάνεις είναι να διατηρήσεις την ακεραιότητα του σουτιέν όσο το δυνατόν περισσότερο», λέει ο Koch. Και όταν φοράς το σουτιέν 10 έως 12 ώρες την ημέρα, όχι μόνο μαζεύει την λιπαρότητα από το δέρμα και το αποσμητικό, αλλά τα ελαστικά μέρη ξεχειλώνουν και χάνουν τη μορφή τους.

​Μάλιστα όταν επενδύεις από 40 έως 100 ευρώ για ένα ποιοτικό κομμάτι, χρειάζεσαι συνεχή φροντίδα για να μην πάνε χαμένα τα χρήματά σου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις ένα σουτιέν με μπανέλα;

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος», λέει ο Koch που είναι παραδοσιακός. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ρούχα, τα σουτιέν περιέχουν 35 έως 40 κομμάτια, καθώς και μέταλλο, το οποίο θα φθαρεί γρήγορα στο πλυντήριο. Αντ ‘αυτού, λέει να επιλέξεις ένα απορρυπαντικό χαμηλού αφρισμού και να πλύνεις το σουτιέν στο χέρι για 4 έως 5 λεπτά πριν το κρεμάσεις και το αφήσεις να στεγνώσει όλη τη νύχτα.

Πόσα σουτιέν χρειάζονται στο συρτάρι σου;

Βγάλε το κομπιουτεράκι! Για να πιάσουν τόπο τα λεφτά που θα δώσεις, θα πρέπει να έχεις τέσσερα καλά σουτιέν που θα τα φοράς εναλλάξ όλο το χρόνο, από 90 έως 100 φορές το καθένα λέει ο Koch, ο οποίος τονίζει τη σημασία της εναλλαγής, καθώς έτσι επιτρέπεις στο σουτιέν να ανακτήσει το σχήμα του και την ελαστικότητά του.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύσεις ένα σουτιέν;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική συμβουλή πάνω σε αυτό το θέμα αρκεί το σουτιέν να είναι προστατευμένο και διπλωμένο. Δεν χρειάζονται τσάντες για εσώρουχα ή κάποιο επιπρόσθετο υλικό. Ωστόσο, αν ταξιδέψεις, ο Koch συνιστά για τo πακετάρισμα να βάλεις από πάνω τους ένα στρώμα μαλακών ρούχων (όπως μπλουζάκια ή αθλητικά σουτιέν).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.