ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πλυντήριο πιάτων: Τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθείς για να καθαρίσουν όλα τα υπολείμματα τροφής

Πλυντήριο πιάτων: Τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθείς για να καθαρίσουν όλα τα υπολείμματα τροφής

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά το ίδιο πρόβλημα με το πλυντήριο πιάτων, εκεί που το αδειάζουμε να διαπιστώσουμε πως τα πιάτα μας δεν είναι απολύτως καθαρά.

​Τώρα πρέπει να σπάσεις το σφουγγάρι, τη βούρτσα ή – τι φρίκη! – τα νύχια σου για να το ξεκολλήσεις και να βάλεις ξανά αυτό το πιάτο στο πλυντήριο. Και αναρωτιέσαι: Τι συνέβη μόλις τώρα;

Αποδεικνύεται ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικούς πονοκεφάλους όσον αφορά στο πλύσιμο πιάτων. Τα αμυλούχα είδη όπως η βρώμη και ο πουρές πατάτας στεγνώνουν και κολλάνε σε πιάτα όπως η κόλλα. Το τυρί μπορεί εύκολα να συνενωθεί σε ένα χάος που είναι δύσκολο να ξεριζωθεί. Επιπλέον, εκτός από τα κολλημένα τρόφιμα, τα γεύματά σου μπορούν να αφήσουν υπολείμματα φαγητού που δεν μπορείς καν να δεις.

Προτού λοιπόν προσθέσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό ένα budget για ένα νέο πλυντήριο πιάτων, λάβε υπόψη το εξής: με μερικές απλές τροποποιήσεις στη ρουτίνα σου, μπορείς να πάρεις πεντακάθαρα πιάτα από τον πρώτο κύκλο. Για πιάτα, μπολ και σκεύη που θέλεις να είναι πάντα καθαρά, ακολούθησε αυτά τα βήματα που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν.

Βήμα 1: Ξύσε τις τροφές

Ο χρυσός κανόνας του καθαρισμού πιάτων: Αντιμετώπισε τους λεκέδες πριν η τροφή βρει την ευκαιρία να γίνει σκληρή. Όσο χρησιμοποιείς ποιοτικό απορρυπαντικό, δεν χρειάζεται να ανησυχείς όταν βάλεις τα πιάτα σου στο πλυντήριο. Πριν όμως, απλώς ξύσε τα μεγάλα κομμάτια φαγητού από πιάτα και μπολ πριν τα τοποθετήσεις στο μηχάνημα. Είναι καλό και για το πλυντήριο: τα εναπομείναντα υπολείμματα μπορούν να φράξουν το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων σου και να προκαλέσουν την επανακυκλοφορία του βρώμικου νερού και των σωματιδίων τροφίμων, στα πιάτα που πλένονται.

Βήμα 2: Τοποθέτησε σωστά τα πιάτα

Όσον αφορά τη φόρτωση του πλυντηρίου σου, η προσεκτική τοποθέτηση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το να στριμώχνεις τα πιάτα σου τυχαία μπορεί να εμποδίσει το περιεχόμενο του πλυντηρίου να πλυθεί σωστά και θα μπορούσες κατά λάθος να μπλοκάρεις τους πίδακες νερού υψηλής πίεσης από το να κάνουν τη δουλειά τους και να καθαρίσουν τη βρωμιά.

Έχεις ακόμα το εγχειρίδιο του πλυντηρίου πιάτων; Εάν ναι, ακολούθησε τις οδηγίες του για τη φόρτωση του μηχανήματος. Διαφορετικά, τοποθέτησε τις βρώμικες πλευρές των κατσαρολών, των ταψιών και των πυρέξ προς τα κάτω και απόφυγε τη στοίβαξη και την επικάλυψη αντικειμένων, ώστε να μην υπερφορτώσεις το μηχάνημα και κάθε επιφάνεια να πλυθεί καλά.

Βήμα 3: Επίλεξε τον καλύτερο κύκλο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πλυντήρια πιάτων διαθέτουν πολλές επιλογές πλύσης για έναν λόγο. Για τακτική καθημερινή χρήση, το γρήγορο πλύσιμο και το ξέβγαλμα θα κάνουν συχνά τη δουλειά, αλλά σε άλλες περιπτώσεις θα χρειαστείς καθαρισμό βαρέως τύπου. Για σκληρές δουλειές, επίλεξε τον κύκλο για κατσαρόλες και ταψιά ή τον μεγαλύτερο κύκλο πλύσης που προσφέρει το μηχάνημά σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσει περισσότερο χρόνο σε κάθε επιτραπέζιο σκεύος με λεκέδες από κραγιόν ή λιπαρές ουσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.