Δείτε σε τι χρησιμεύουν τα σακουλάκια από τις καινούριες συσκευασίες

Δείτε σε τι χρησιμεύουν τα σακουλάκια από τις καινούριες συσκευασίες

Τα σακουλάκια με διοξείδιο του πυριτίου, τα οποία συνήθως θα τα δείτε σε συσκευασίες από καινούργια παπούτσια και ηλεκτρονικά είδη, θα πρέπει να τα φυλάσσετε «σαν τα μάτια σας», καθώς είναι πολύ χρήσιμα.

Αυτά τα σακουλάκια περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου, γνωστό και ως «silica».

Το διοξείδιο του πυριτίου μπορεί να απορροφήσει την υγρασία και να διατηρήσει τα πράγματα στεγνά.

Δείτε πόσο χρήσιμα θα σας φανούν τα σακουλάκια με διοξείδιο του πυριτίου:

  • Έπεσε νερό στο κινητό σας τηλέφωνο; Χώστε το μέσα σε ένα δοχείο με σακουλάκια silica και θα απορροφήσουν όλη την υγρασία.
  • Βάλτε τα στο βάζο με το αλάτι ή τη ζάχαρη που έχει «πετρώσει» για να τραβήξουν την υγρασία και να διαλυθούν τα σκληρά κομμάτια.
  • Μέσα στις κούτες που διατηρείτε αποθηκευμένα διάφορα στολίδια και διακοσμητικά.
  • Στο κουτί με τα ξυραφάκια ή την ξυριστική σας μηχανή. Το διοξείδιο του πυριτίου θα τραβήξει την υγρασία και έτσι οι λεπίδες θα διαρκέσουν περισσότερο.
  • Μέσα στην τσάντα γυμναστικής σας, θα αποτρέψουν την ανάπτυξη βακτηρίων ή μούχλας.
  • Στο κουτί ή στο συρτάρι που κρατάτε έγγραφα ή φωτογραφίες. Θα αποτρέψουν τη βλάβη της υγρασίας στα χαρτιά και δεν θα κολλάνε μεταξύ τους οι φωτογραφίες.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καλύτερο; Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα σακουλάκια αυτά, αφότου πρώτα τα θερμάνετε για λίγο στον φούρνο, για να φύγει η υγρασία που έχουν απορροφήσει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.