ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Τζανάκης: «Στο 60% η αξιοπιστία των self test»

Ν.Τζανάκης: «Στο 60% η αξιοπιστία των self test»

Επιμένει η κυβέρνηση στο self test, όμως σύμφωνα και με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκο Τζανάκη η αξιοπιστία του είναι στο 60%.

Μιλώντας στο mega για το θέμα των self tests o κ. Τζανάκης είπε:

«Το self-test έχει μια μεγάλη αξιοπιστία, περίπου 6-7 ημέρες από τη στιγμή που κάποιος θα αναπτύξει το ιικό φορτίο στο σώμα του. Το self test έχει αξιοπιστία γύρω στο 60% όταν βγει θετικό. Οι ειδικοί σωστά έβαλαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ανά τριήμερο, έτσι ώστε να βρίσκονται και αυτοί που στο προηγούμενο ήταν ψευδώς αρνητικοί», εξήγησε ο κ. Τζανάκης.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που λένε ότι με τις συνεχείς δειγματοληψίες, όλο και κάποιον κορωνοϊό από αυτούς της απλής γρίπης ή του κρυολογήματος, μπορεί να πιάσει το τεστ, αφού γίνεται συνεχώς, και μάλιστα κοινά κρυολογήματα και ιώσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στα παιδιά και τον γενικό πληθυσμό, αφού μέχρι χθες ακόμα, οι ιώσεις και η εποχική γρίπη έκαναν θραύση.

«Νομίζω ότι τα τεστ πρέπει να δοθούν στοχευμένα, όπως έγινε με τα σχολεία. Να δώσουμε στους οδηγούς που δουλεύουν στα ΜΜΜ, στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που αναγκαστικά συγχρωτίζονται, σε γραφεία του δημοσίου, όπου χρειάζεται. Στη συνέχεια θα το δίναμε και ελεύθερα στον υπόλοιπο πληθυσμό», συνέχισε στο θέμα των self-tests.

Όσο για το γεγονός ότι παρατηρούνται διαφορετικές τιμές στα τεστ που πωλούνται στα φαρμακεία, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «Νομίζω ότι η εποχή δεν επιτρέπει κερδοσκοπίες. Δέκα ευρώ τιμή, αποτελεί πρόβλημα για να το πάρει κάποιος. Τώρα θα διατεθούν ελεύθερα τέσσερα self-tests σε κάθε πολίτη, οπότε αυτό το θέμα θα λήξει».

Δείτε στην αρχή του σχετικού βίντεο τη δήλωση:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.