Τα «περίεργα» του διαγωνισμού για τα self-tests συνεχίζονται: Κηρύχθηκε έκπτωτη η Swiss Med – Κυβερνητικό φιάσκο;

Τα «περίεργα» του διαγωνισμού για τα self-tests συνεχίζονται: Κηρύχθηκε έκπτωτη η Swiss Med – Κυβερνητικό φιάσκο;

Από την αρχή υπήρχαν ερωτηματικά για την εταιρεία Swiss Med που επρόκειτο να κάνει προμήθεια 3 εκατ. self tests έναντι 10.080.000 ευρώ, ενώ είχε ιδρυθεί μόλις τον Σεπτέμβριο και με αρχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ.

Εδώ στο pronews.gr είχαμε αναφέρει σχετικά για το ζήτημα όταν αναφέραμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δηλώσει ως έδρα, μια αποθήκη σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας ενώ είχε πάρει μέρος πριν από λίγο καιρό και σε άλλον διαγωνισμό -του ΕΟΔΥ αυτή τη φορά- και ανέλαβε να προμηθεύσει το Ελληνικό Δημόσιο με 3.000.000 rapid tests. Μια εταιρεία, δηλαδή, με ανύπαρκτη δυναμική, κεφάλαιο και κυρίως παρελθόν.

Το γεγονός αυτό δεν θα συνιστούσε απαραιτήτως πρόβλημα. Μάλιστα η Swiss Med ανέλαβε μετά τον fast track διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προμηθεύσει την αγορά με 3 εκατομμύρια self tests, πολύ περισσότερα απ’ όσα πρόκειται να διαθέσουν οι τέσσερις άλλες επιχειρήσεις οι οποίες επικράτησαν στον διαγωνισμό.

Τελικά, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 17 Απριλίου η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ.

Την είδηση έβγαλε στη δημοσιότητα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook.

Άλλη μία «επιτυχία» που καταγράφει στο ενεργητικό της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ερώτημα είναι τι έλεγχος έγινε αρχικά και για ποιο λόγο μια τέτοια εταιρεία κατέθεσε αρχικά πρόταση ενώ γνώριζε ότι δεν μπορούσε να τα παραδώσει…

Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.