ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ Γ.Παναγιωτακόπουλος: «Δεν είναι πανάκεια τα self test»

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ Γ.Παναγιωτακόπουλος: «Δεν είναι πανάκεια τα self test»

Για τα self test και την ανοσία από τον εμβολιασμό μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος.

Με τη φράση «τα self test εισήλθαν εκρηκτικά στην ζωή μας, είναι ένα επιπλέον εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας, κάτι συμπληρωματικό και δεν είναι πανάκεια», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ το γεγονός του μεγάλου αριθμού των ψευδώς θετικών self test που καταγράφηκαν από χιλιάδες μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων χθες Δευτέρα (10/05).

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος επισήμανε πως «όπως κάθε νέα άφιξη, στην αρχή μπορούν να υπάρξουν κάποια τεχνικά προβλήματα», υπογραμμίζοντας πως θα διερευνυθούν και θα επιλυθούν, ακόμα κι αν πρόκειται για λάθος παρτίδα ή ελαττωματική.

Ένα ακόμα πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί, αφορά την επικοινωνία του κοινού με τον ΕΟΔΥ όταν υπάρχει πρόβλημα με τον εμβολιασμό (π.χ. ακύρωση ραντεβού), με τον κ. Παναγιωτακόπουλο να τονίζει ότι θα προστεθεί νέα τηλεφωνική προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Σχετικά με όσους έχουν ήδη νοσήσει από τον κορωνοϊό, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε πως «αυτός που έχει νοσήσει και μάλιστα πρόσφατα, εντός του τελευταίου τριμήνου, έχει περίπου την ίδια ανοσία με κάποιον που έχει εμβολιαστεί. Στο πράσινο πιστοποιητικό μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για αυτόν που έχει νοσήσει».

Μάλιστα, συμπλήρωσε, πως κάποιος που νόσησε μπορεί να εμβολιαστεί μετά το τρίμηνο χωρίς όμως να υπάρχει κάποια σχετική βιβλιογραφία καθώς είναι υπό μελέτη. «Μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται το εμβόλιο από το τρίμηνο και μετά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει αποστάσεις από την εταιρεία σχετικά με την διάθεση των εμβολίων, ξεκαθαρίζοντας πως «έχει προβλεφθεί η δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας για την ανοσία που αποκτά κάποιος μετά τον εμβολιασμό, απάντησε ότι «δύο εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση, κάποιος πετυχαίνει ανοσία» ενώ μπορεί από την ίδια ημέρα να μπει στην πλατφόρμα και να πάρει τη βεβαίωση του εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.