Έρχονται αλλαγές στο κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου – Γίνεται υποχρεωτική η μάσκα

H αλλαγή θα ισχύσει όχι μόνο για τα καινούργια φαρμακεία αυτοκινήτου, αλλά και για τα υπάρχοντα

Έρχονται αλλαγές στο κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου – Γίνεται υποχρεωτική η μάσκα

Εντός του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη η διάθεση των νέων φαρμακείων αυτοκινήτων, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα που ακολουθούν την οδηγία DIN 13164, η οποία μπήκε σε ισχύ το 2014.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα υπάρξει στη νέα οδηγία που υποχρεωτικά θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα φαρμακεία αυτοκινήτων, είναι να περιλαμβάνονται στο εσωτερικό τους και δύο προστατευτικές μάσκες προσώπου, εκτός από τα ήδη υποχρεωτικά υλικά που πρέπει να έχουν σήμερα.

H αλλαγή αυτή θα ισχύσει όχι μόνο για τα καινούργια φαρμακεία αυτοκινήτου, αλλά και για τα υπάρχοντα, ενώ θα είναι υποχρεωτική για όλα τα επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα. Επίσης, η υποχρέωση αυτή θα παραμείνει και μετά το τέλος της πανδημίας.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει το νέο μέτρο, ωστόσο στη Γερμανία που θα μπουν πρώτα σε ισχύ τα νέα φαρμακεία, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στη χρονιά, όταν επικυρωθεί η συγκεκριμένη αλλαγή από τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ελλάδα συνεχίζουν να ισχύουν τα φαρμακεία αυτοκινήτου που ακολουθούν την οδηγία DIN 13164 του 2014, όμως είναι δεδομένο ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.