Από Κέρκυρα ο 35χρονος πυροσβέστης που πέθανε από την φωτιά στο Ζευγολατιό – Πολλαπλοί τραυματισμοί (upd)

Από Κέρκυρα ο 35χρονος πυροσβέστης που πέθανε από την φωτιά στο Ζευγολατιό – Πολλαπλοί τραυματισμοί (upd)

[Ανανέωση 10:30] Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 35χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός, ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά τον τραυματισμό του στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ο 35χρονος έχει τραυματιστεί στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματος του. Μαζί με άλλους τρεςι πυροσβέστες, που είχαν τραυματιστεί ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσαν να πλησιάσει το όχημα τους.

Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο, για άγνωστο λόγο ανατράπηκε.

————————————–

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 35χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός στο 251 ΓΝΑ, όπου μεταφέρθηκε με Super Puma του ΠΣ, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον θώρακα και τους πνεύμονες που έχει τα πιο κρίσιμα τραύματα…

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον δόκιμο Ανθυποπυραγό Αριστείδη Μουζακίτη ζητούνται από τους συναδέλφους του (του Πυροσβεστικού Σώματος) την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του…

Ο 35χρονος πυροσβέστης τραυματίστηκε στην πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας και βρίσκεται στο 251 Γ.Ν.Α.Όποιος θέλει μπορεί να δώσει αίμα με τα στοιχεία του πυροσβέστη και το νοσοκομείο.

Με δελτίο τύπου (16/7/2017) οι πυροσβέστες της Κέρκυρας εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον κερκυραίο πυροσβέστη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς και ζητούν από όλους μας να δώσουμε αίμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και περί ώρα 13:45, εκλήθησαν Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς σε περιοχή του Ζευγολατιού Κορινθίας. Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν τέσσερις συνάδελφοι και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ο συνάδελφος Μουζακίτης Αριστείδης Δόκιμος Ανθυποπυραγός, τοποθετημένος στην ΕΜΑΚ, τραυματίστηκε σοβαρότερα από τους άλλους συναδέλφους και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος κ. Καπέλιος Βασίλειος ο Διοικητής του στην Πυροσβεστική Ακαδημία Αρχιπύραρχος κ. Βαρσάμης Σπυρίδων και όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετεί ο συνάδελφος Μουζακίτης Αριστείδης.

Ο συνάδελφος Μουζακίτης Αριστείδης χρειάζεται αίμα και γι΄ αυτόν έχουν δώσει οι συνάδελφοι του στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην ΕΜΑΚ, όπου έχει τοποθετηθεί, καθώς και συνάδελφοι από Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος απ΄ όλη την Ελλάδα.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι ή συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν, θα πρέπει να δώσουν αίμα στις κατά τόπους μονάδες αιμοδοσίας για την « Τράπεζα Αίματος του Πυροσβεστικού Σώματος ».

Ως Ε.Υ.Π.Σ. Ν. Κέρκυρας και ως συνάδελφοι ευχόμαστε από καρδιάς στον Συνάδελφο Μουζακίτη Αριστείδη, ταχεία ανάρρωση, να κερδίσει την μάχη που δίνει για την ζωή του και σύντομα να είναι κοντά μας και μαζί να δίνουμε τις μάχες κατά των πυρκαγιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από loutrakiblog.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.