ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρόβλημα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Κινδυνεύει με αποβολή από τους κόλπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

Πρόβλημα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Κινδυνεύει με αποβολή από τους κόλπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κινδυνεύει με αποβολή από τους κόλπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (IFRC), κάτι που συνεπάγεται απώλεια δικαιώματος ψήφου αλλά και οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης.

Ο IFRC δίνει προθεσμία τεσσάρων μηνών προκειμένου να δρομολογηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να αποφευχθεί το καθεστώς αναστολής.

Στην ανακοίνωσή του, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αναφέρεται στην «αμαρτωλή» περίοδο Μαρτίνη, τον οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει.

«Το 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο της IFRC υπέβαλε μια υπόθεση παραβίασης των κανόνων ακεραιότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Έκτοτε η συγκεκριμένη Επιτροπή πραγματοποίησε πολυάριθμες επισκέψεις στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να δημιουργήσει σχέσεις εργασίας με όλα τα διορισμένα συμβούλια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός θέτει σαφείς όρους προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να αποφευχθεί το «Grexit»: Παύση των συνεχιζόμενων νομικών διαφορών μεταξύ των προηγούμενων και του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, τη διεξαγωγή εκλογών, αλλά και την υιοθέτηση νέων καταστατικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα σχετικά με τη διαδικασία ένταξης μελών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή διοίκηση είναι διορισμένη από τα δικαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη στην ανακοίνωση αποκαλύπτεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οφείλει στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ακόμη και τις συνδρομές, ωστόσο όπως σημειώνει ο τελευταίος, το γεγονός αυτό εκκρεμεί και ουδεμία σχέση έχει με τη διαδικασία της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.