ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κλείνει η Εντατική του ΝΙΜΤΣ – Φ.Φράγκος: «Προφανώς βελτιώθηκε η υγεία των Ελλήνων»

Κλείνει η Εντατική του ΝΙΜΤΣ – Φ.Φράγκος: «Προφανώς βελτιώθηκε η υγεία των Ελλήνων»

Αποδυναμώνεται περαιτέρω το ευαίσθητο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο σύστημα δημόσιας υγείας. Όπως καταγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ – με την υποστήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)- κλείνει άμεσα η ΜΕΘ του β’ ορόφου του νοσοκομείου, δυναμικότητας 6 κλινών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Επικαλούνται οι εργαζόμενοι σχετική γραπτή ενημέρωση που είχε γίνει από τον διευθυντή της ΜΕΘ τέσσερις μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου, προς τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου ότι δεν υπάρχουν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ.

Το Σωματείο καταλογίζει στον Γενικό Διευθυντή Συντονιστή του νοσοκομείου ότι δεν προέβη όπως όφειλε στην αναπλήρωση των εντατικολόγων που αποχωρούσαν από τη μονάδα.

Στις 16 Μαϊου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο Γενικός Διευθυντής δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το σωματείο, πώς μέχρι τις 20 Μαϊου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στη σημερινή καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ, όπως και για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας γενικότερα.

Για τον λόγο αυτό το Σωματείο προγραμμάτισε τρίωρη στάση εργασίας αύριο και μεθαύρθιο, από τις 8πμ έως τις 11πμ, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην υπουργός Φ.Φράγκος σχολιάζοντας το ζήτημα είπε: «Σε συνεχή «βελτίωση η υγεία» των Ελλήνων ιδιωτών και στρατιωτικών, αφού πλέον δεν είναι αναγκαία η λειτουργία της εντατικής στο ΝΙΜΤΣ.. Αναμένεται το κλείσιμο και άλλων μονάδων εντατικής θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία μετά το «θαύμα» να μην αρρωσταίνουν οι Έλληνες και ίδια οι συνταξιούχοι, που κατά τον κ. Τσακαλώτο δεν θα επιβαρύνουν, για πολύ τις συνταξιοδοτικές δαπάνες μιας και θα αποδημήσουν λίαν συντόμως εις Κύριον..με αρωγή φυσικά και του πετυχημένου υπουργού υγείας κ. Πολάκη!!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.