Λέμφωμα και πρόληψη: Πώς γίνεται η αποτοξίνωση στους λεμφαδένες

Λέμφωμα και πρόληψη: Πώς γίνεται η αποτοξίνωση στους λεμφαδένες

Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τους λεμφαδένες, τον σπλήνα, τον θύμο αδένα και τα αγγεία που μεταφέρουν υγρά, τα οποία προστατεύουν το σώμα σας από τις ασθένειες.

Αυτό το σύστημα μπορεί να γίνει υποτονικό, όταν δεν ασκείστε αρκετά, ακολουθείτε κακή διατροφή ή έχετε μια παρατεταμένη, σοβαρή ασθένεια.

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ορισμένα απλά πράγματα για να αποτοξινώσετε το λεμφικό σας σύστημα και να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας:

Βήμα 1
Κάντε ένα λεμφικό μασάζ σε έναν εξειδικευμένο θεραπευτή μασάζ. Ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει τους αντίχειρες, τα δάχτυλα και τα χέρια του για να κάνει μασάζ στους λεμφαδένες σε όλο το σώμα σας, καθώς και σε πολλά αγγεία που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα σας και μεταφέρουν την λέμφο, ένα άχρωμο υγρό που μεταφέρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού για να σας προστατεύσει από καθε ασθένεια.

Βήμα 2
Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, όπως το άσπρο ψωμί, την καραμέλα, τα επεξεργασμένα κρέατα, τα κρέατα τύπου luncheon meat και τα hot dogs, τα fast foods, τις κονσερβοποιημένες τροφές και τα συσκευασμένα γεύματα.

Βήμα 3
Επιλέξτε φυσικές τροφές που καθαρίζουν το λεμφικό σας σύστημα, όπως σκούρα πράσινα λαχανικά, τζίντζερ, φύκια θαλάσσης, εσπεριδοειδή (ιδίως λεμόνια και πορτοκάλια), σπόρους λιναριού, ραπανάκια και σκόρδο.

Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε τα βότανα για να καθαρίσετε το λεμφικό σύστημα σας, όπως ρίζα από πικραλίδα, τσουκνίδες, μαϊντανό και μύρο.

Βήμα 5
Κάντε κάποιες συνεδρίες σε χαμάμ ή σάουνα. Η εφίδρωση αποβάλλει τις τοξίνες από το λεμφικό σύστημα και η θερμότητα από την σάουνα ή το χαμάμ αυξάνει τον καρδιακό και αναπνευστικό σας ρυθμό, δύο παράγοντες που επίσης θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την λεμφική αποτοξίνωση.

Βήμα 6
Κάντε αποτοξίνωση στο συκώτι σας. Το συκώτι παράγει την περισσότερη ποσότητα του λεμφικού υγρού και, όταν είναι κορεσμένο, το λεμφικό σας σύστημα είναι επίσης σε συμφόρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βήμα 7
Προσπαθήστε να ασκείστε κάθε μέρα. Η καθιστική ζωή κάνει το λεμφικό σύστημα να μένει σε κατάσταση αδράνειας. Ακόμα και μια σύντομη βόλτα, αλλά με έντονο βάδισμα, είναι αρκετή για να “ξυπνήσει” το λεμφικό σας σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.