ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κοροναϊός: Η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα και στα αεροδρόμια

Κοροναϊός: Η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα και στα αεροδρόμια

Προληπτικά μέτρα υγειονομικής θωράκισης λαμβάνει και η χώρα μας, την ώρα που εντείνονται οι παγκόσμιες προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωσή του κοροναϊού, ώστε να μην εξελιχθεί σε επιδημία.

Στην πολύωρη σύσκεψη των υγειονομικών αρχών που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (21/1) και συγκεκριμένα των επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), υπό τον πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι επιστήμονες αποφάσισαν να εντείνουν τα μέτρα και τους ελέγχους στις Πύλες εισόδου της χώρας για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει εκδοθεί, ήδη ενημερωτικό υλικό και οδηγίες που θα μοιράζεται στους ταξιδιώτες και στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Ο νεος ιός ανήκει στη κατηγορία των κοροναϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα αλλά και σοβαρότερες λοιμώξεις. Ο ιός έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη θνητότητα από άλλους κοροναϊούς όπως ο ιός MERS-CoV”.

Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση των διεθνών δεδομένων σχετικά με τη νόσο καθώς και εκτίμηση κινδύνου για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα καθώς και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος κρίνεται χαμηλός.

“Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει απευθείας πτήση

Η αυξημένη επαγρύπνηση αφορά τους ταξιδιώτες που φτάνουν στα μεταφέρονται στη χώρα μας με πτήσεις τράνζιτ, καθώς δεν υπάρχει απευθείας πτήση από τις χώρες στις οποίες έχουν εμφνιστεί κρούσματα του κοροναϊού.

Στελέχη και επιστήμονες του Οργανισμού θα παρακολουθήσουν αύριο – μέσω τηλεδιάσκεψης – την έκτακτη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με αντικείμενο τον νέο κοροναϊό.

Αν ταξιδεύετε προς την πόλη Wuhan συνιστάται:

Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρευμένο κρέας).

Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.

Αν επιστρέφετε από την πόλη Wuhan και εμφανίζετε συμπτώματα συνιστάται:

Να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας.

Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα.

Να αποφύγετε να ταξιδέψετε ενώ έχετε συμπτώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.