Πώς θα απαλλαγείτε από τον λόξιγκα: Αυτοί είναι οι τρόποι

Πώς θα απαλλαγείτε από τον λόξιγκα: Αυτοί είναι οι τρόποι

Ο λόξιγκας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τον κόψετε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Για να φύγει ο λόξιγκας υπάρχουν μέθοδοι που κάνουν το σώμα να κατακρατά στιγμιαία διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο πιστεύεται ότι χαλαρώνει το διάφραγμα και σταματάει τους σπασμούς που τον προκαλούν. Το πιο απλό και γνωστό είναι φυσικά να κρατήσετε την αναπνοή σας.

Υπάρχουν, επίσης, τεχνικές που διεγείρουν το ρινοφάρυγγα και το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο εκτείνεται από τον εγκέφαλο προς το στομάχι, και μπορούν να «κόψουν» τον λόξιγκα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό γρήγορα, ζητήστε από κάποιον να σας τρομάξει, τραβήξτε δυνατά τη γλώσσα σας, δαγκώστε ένα κομμάτι λεμόνι ή άντε γαργάρα με νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε, εναλλακτικά, να τοποθετήστε μισό κουταλάκι με ζάχαρη στο πίσω μέρος της γλώσσας σας και να επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές σε διάστημα δύο λεπτών. Εάν πρόκειται για μικρά παιδιά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήστε σιρόπι καλαμποκιού και όχι ζάχαρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.