ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αγορά των ρωσικών ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων «Ka-32» από την Τουρκία (βίντεο)

Αγορά των ρωσικών ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων «Ka-32» από την Τουρκία (βίντεο)

Για πρώτη φορά η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εξάγει τα ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων «Ka-32» στην Τουρκία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται η ρωσική εταιρεία παραγωγής και οι νέες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για την αποστολή οκτώ ελικοπτέρων «Ka-32» που θα εξαχθούν τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ταϊλάνδη, με συμβάσεις που πρώτα φορά αναφέρονται σε εξαγωγές των ελικοπτέρων αυτών.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμβάσεις αυτές.

Τα «Ka-32» χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη αναζήτησης και διάσωσης, εργασίες εγκατάστασης σε μεγάλο υψόμετρο, πυρόσβεση, χειρισμού φορτίου, μεταφορά ασθενών, περιπολίες και δραστηριότητες πληροφοριών.

Τα «Ka-32» φέρουν τρία μέλη του πληρώματος, δύο πιλότους και έναν μηχανικό πτήσης. Έχουν συνολική χωρητικότητα νερού τεσσάρων τόνων που το μεταφέρει με ένα καλάθι ονόματι ‘ Μπάμπι’ σε εστίες φωτιάς. Το ελικόπτερο με μέγιστο βάρος απογείωσης 12 τόνων φθάνει τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ανεβαίνει στα 5 χιλιόμετρα και διανύει 980 χιλιόμετρα, γράφει το Sputnik στην τουρκική γλώσσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.